Sclipirea Unei Stari Spirituale Necunoscute

Intrebare: Cum imi pot da seama daca am senzatiile potrivite in timp ce citesc Zohar-ul?

Raspunsul meu: Nu conteaza. Cel mai important lucru este sa nu dai drumul textului si sa plutesti odata cu el; curentul de poate duce in locul potrivit. In vreme ce citeste Zohar-ul o persoana trece prin stari foarte dificile, uneori este complet confuz iar alteori nu are nici macar o idee despre ce I se intampla.

Trebuie sa fim pregatiti pentru asta din timp, pentru ca atunci cand ajungem la urmatorul nivel, stergem tot ce am realizat pe nivelul anterior. Este ca si cum am apasa pe butonul “Delete” de la computer – totul dispare. In acest fel avansam spre urmatorul nivel.

Aceste senzatii nu exista in lumea noastra. Nu am experimentat tranzitii atat de intense, reale si serioase. Simtim doar o confuzie brusca, cand incetam sa mai intelegem cuvintele si suntem in ceata. Asta se intampla cu fiecare persoana, atat cu cei ce studiaza live cat si cu cei ce studiaza pe internet. Asa crestem. Nu mai trebuie sa murim si sa ne reincarnam, mereu si mereu, pentru ca trecem prin aceste reincarnari in timpul acestei vieti. O noua reincarnare este intodeauna un nou Kli – un nou pamant si un nou cer; ceva cu totul nou.

De aceea, nu putem stii nimic de dinainte. Trebuie doar sa acceptam conditiile pe care Zohar-ul le-a stabilit pentru noi, si daca vom curge de-odata cu acesta carte, curentul ne va duce mai departe si ne va scapa de toate aceste stari dificile. Apoi ar sa apara alte stari de confuzie, impreuna cu noi epifanii, iar cele vechi vor fi uitate si vor disparea. Ne vom schimba atat de mult nici nu ne vom mai aminti cat de diferiti eram.

Prin urmare, pentru moment ar trebui sa ne uitam critic la noi insine si sa continuam inaintarea. Kabbalistii sfatuiesc persoanele confuze sa se afunde chiar mai adanc in studii pentru a pastra bresa facuta. In acest fel vom avansa si vom trece prin stari neclare. Trebuie sa facem mai multe eforturi, iar asta va face ca starea curenta sa se schimbe in alta mai repede.

Daca, pe de alta parte, persoana cedeaza si incearca sa paraseasca studiile si sa ia o pauza, atunci este aruncata inapoi. Mai tarziu va trebui sa faca aceeiasi pasi ce i-a mai facut pentru a avansa, dar in conditii mult mai dificile. De aceea, imediat ce te simti confuz si in ceata, trebuie sa intelegi ca aceasta este o stare minunata. Este un semn spre un nou nivel, iar acum tot ceea ce trebuie sa faci este sa “calci acceleratia!”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: