Sfarsitul actiunii se afla in planul initial

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 116: Vai de cei rai din lume, care nu stiu si nu cauta sa inteleaga ca tot ce este in lume este de la Creator si ca numai El a facut, face si va face toate faptele din lume. El stie dinainte tot ce se va desfasura in cele din urma, dupa cum este scris, Declararea sfarsitului de la inceput. Si El are grija si face lucruri la inceput, pentru a le repeta si a le face perfect, dupa o vreme.

Sfarsitul actiunii se afla in Planul initial. Totul se intoarce de la Bina la Keter si de la Keter la Bina. Intre ele, in partea superioara a Partzuf, care se leaga cu Cel Superior, acolo are loc toata lucrarea asupra partii inferioare a Partzuf, de la ZAT de Bina si pana jos la Malchut.

Noi suntem in interiorul Malchut si din pozitia noastra, nu vedem cauzele actiunilor care au loc in Bina, nici obiectivul – catre care trebuie sa duca toate astea – care vine din Keter. Le suntem opuse, pentru ca avem calitati opuse. Atata timp cat Malchut nu dobandeste calitatile Bina, nu poate sa inteleaga Keter, Guvernarea Superioara.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala 22.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: