Si a fost seara si a fost dimineata, o zi

Revelarea Luminii in lumea spirituala este numita zi. Astfel, dimineata este urmata de amiaza si de rugaciunea dupa-amiezii. Dorinta de placere creste in interiorul persoanei si simte ca trece prin diferite stari. Orele zilei trec, pana cand aceasta noua dorinta egoista creste atat de mult incat lumina incepe sa fie restrictionata si soarele incepe sa apuna. Persoana nu mai are o  cantitate suficienta de Lumina Hasadim, ca sa retina Lumina Hochma. Dorinta sa de placere a crescut, inainte de a fi corectata.

Drept rezultat, seara se asterne, cand persoana nu mai poate discerne dorinta de a primi, de dorinta de a darui, sau Lumina de intuneric, totul fiind amestecat. Persoana intra in starea culcat cand Rosh-Toch-Sof (capul, trupul si extremitatile sufletului sau) ale Partzuf-ului spiritual se afla la acelasi nivel. Nu mai face niciun calcul si nici nu mai este in stare sa faca ceva.

Singurul lucru pe ca-l poate face este sa-si mentina nivelul neanimat si asa merge la culcare, asta fiind o stare foarte apropiata de moarte. Este in acea stare de noapte in care re-obtine unitatea, legatura dintre suflete si uniunea lor cu Creatorul, asa incat Lumina Superioara il sustine chiar si in coborare.

De aici, trebuie sa tragem concluziile despre cum sa ne pregatim pentru intuneric, la aceasta stare pregatitoare inainte de atingerea gradelor spirituale. Asta este realizata prin legatura noastra cu grupul, cartile si studiul, pentru a forma cat mai mult posibil, conexiuni, sau lespezi de sprijin. Cand facem aceasta corectie, noaptea se va sfarsi si o noua zi va incepe.

Din Part. 1 a Daily Kabbalah Lesson 4.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: