Si daca adorm?

Intrebare: Cum pot folosi Carte Zohar pentru a trezi grupul pentru atac, inaintea conferintei din desert?

Raspuns: Trebuie sa cerem aceasta dorinta. In viata noastra adormim in mod constant . Nu este o coincidenta ca inima ne devine impovarata de cresterea constanta a dorintei de primire. Trebuie sa creasca la infinit, iar astfel noi sa reactionam corect la aceasta. Dorinta devine din ce in ce mai violenta si mai egoista, mai solicitanta si mai impovaratoare.

Este bine daca incercam sa o aducem spre corectie, asta este, spre unitate. Iar daca noi nu incercam asta, experimentam probleme si ghinioane, care ne vor obliga sa ne gandim la viata, numai ca nu datorita scopului, ci datorita durerii. Astfel, inaintam.

Cat despre Cartea Zohar este posibil sa cereti Lumina, care va lipseste.

Sa presupunem ca sunteti bolnavi. Aveti febra, frisoane, nu va simtiti bine si nu vreti altceva decat sa stati intinsi si sa inchideti ochii. Ce va recomanda medicul in acest caz? Intr-adevar n-ar trebui sa va obositi corpul cu vreo activitate fizica, aveti nevoie de odihna. Stati intinsi in pat, fara a fi buni de ceva, nici macar sa mancati. V-ati pierdut pofta de mancare, iar mancarea pare dezgustatoare. Dar ce puteti face? Apoi, procedati astfel: deschideti o carte de bucate, cititi ingredientele, priviti fotografiile color si, treptat, pofta de mancare va reveni.

Este acelasi lucru aici. Sunteti bolnavi, sunteti adormiti, asa ca deschideti-va cartea. Nu neaparat Zohar, ci orice carte care o simtiti aproape si cu care rezonati. In functie de conditii eu folosesc diferite carti: Portile Intentiilor,Poarta Reincarnarilor, Partea a 16 din TES si Shamati. Fiecare e trezit de cu totul altceva. Pot fi Psalmii. Este scris: „Un om invata acolo unde ii este inima”. Important este ca acestea sa fie materialele noastre.

Daca o persoana este confuza complet, inteleptii recomanda sa se gandeasca la ziua mortii. Poate merge la cimitir si sa reflecte langa un mormant. Bineinteles, este doar un exemplu, dar ideea este sa arunci niste calcule corpului si sa-l zgaltai. De fapt, nu este vorba despre moartea fizica ci despre moartea dorintei egoiste.

Oricum, cel mai evident dintre toate mijloacele este grupul, impactul asupra mediului. Daca o persoana lucreaza intr-un fel care ar trebui sa fie inclusa in altii, este foarte eficient. Ca si regula, ajuta foarte mult organizarea unui eveniment pentru public deoarece persoana receptioneaza dorinta oamenilor si puterea de a merge mai departe.

Diseminarea este cea mai eficienta metoda si cea mai buna solutie. Cand cineva participa la asta simte cat de multa putere primeste.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala  2/9/12, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: