Spargand Zidul Separarii Mele De Mine Insumi

In timp ce citim Zohar-ul trebuie sa ne cercetam adanc pe noi insine, cautand in noi toate actiunile si calitatile care sunt descrise. Aceste actiuni si calitati se gasesc in dorintele noastre, dar sunt ascunse. Astfel, trebuie sa le descoperim.
Procesul descoperirii lor este similar cu un aparat ce lucreaza asupra lui insusi. Este ca si cum mergem printr-o padure impreuna, cautand ceva ce am pierdut. Intregul grup merge prin padure, cautand un obiect pierdut care este foarte important pentru noi.

Trebuie sa facem un efort si sa cautam in noi insine, pana vom sparge zidul interior care se gaseste in fiecare dintre noi, si care ne separa de spiritualitate. Nu este nici o alta metoda de a patrunde in lumea spirituala, si Zohar-ul ne vorbeste despre o lume ce exista in spatele acestui zid. Singura metoda de a patrunde prin el, este sa ne dorim sa trecem prin el si sa il atacam impreuna.

Defapt, acest zid este creat intr-o persoana, in contrast cu calitatile spirituale. O persoana este egoista si se afla de cealalta parte a zidului. Totusi, aceasta exista si de cealalta parte a zidului, dar este un “Eu” complet opus. De aceea, trebuie sa trecem de la “Eu-l” egoist la “Eu-l” spiritual, si acest lucru este posibil numai cu un efort personal din partea fiecaruia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed