Spectacolul unui singur om

Intrebare: Fiecare persoana trebuie sa experimenteze starile descrise in Zohar?

Raspuns: Este scris, Fiecare om trebuie sa scrie Tora. Asta inseamna ca o persoana trebuie sa descopere gradual, toate calitatile sale, sau dorintele, in forma lor initiala, egoista si, in masura relevarii lor, sa le corecteze schimband intentia din pentru mine in de dragul celorlalti sau al Creatorului. De aceea, o persoana construieste un vas nou care are un ecran si Or Hochma care il umple.

Relevarea Kli-ului spart inseamna faptul ca o persoana se imbraca intr-un anumit tip de pacatos, asa cum este descris in Tora. Ca urmare a corectarii starii sale, el se imbraca intr-un om drept, din Tora. Din timp in timp, persoana trebuie sa-si asume aceste imagini si forme, alternarile dintre imbracarea in om pacatos si in cel neprihanit, drept, ambele fiindu-i prezentate de catre Tora.

Este ca o imprimare a unor modele care exista deja in tine. Este ca si cum tu mergi in intuneric cu un proiector si alternezi proiectia fascilului de lumina pe un pacatos care s-a imbracat in tine si un om drept, la capatul opus. In acest fel mergi de la o imagine la alta, tot timpul. Trebuie sa treci prin toate acestea! Asta pentru ca intreaga Tora consta din stari pe care le experimentezi, incepand cu Adam: prima relevare a raului din tine si primul contact cu Creatorul.

Omul incepe cu experimentarea senzatiei egoismului sau in contradictie cu Creatorul. Intreaga Tora vorbeste numai despre aceste imbracari consecutive in diferite roluri pe care tu le joci in teatru, conform unui scenariu dat. Te imbraci in diferite figuri, dar tu esti singurul care joci aceasta multitudine de roluri.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 5.09.10Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed