Spiritele din Lumea Superioara

Zohar, Capitolul Tazria (Insamantare – atunci cand femeia se daruieste), paragraful 117: Am invatat ca exista spirite superioare, aflate si provenite dintre acelea care au fost facute din spiritul care l-a parasit pe Adam HaRishon. Acelea care nu se atarna de aceasta lume, ci care se suspenda in aer si asculta ceea ce se aude de sus. Unele dintre ele cunosc spiritele de jos din aceasta lume cele care apar in visele oamenilor si ii alerteaza

Evident, aceasta nu este o discutie despre oamenii care le vad in vis. Zohar-ul nu spune o vorba despre realitatea mundana, sau despre lumea noastra. In mod gradat, pe masura ce vom citi tot mai mult, vom incepe sa simtim ca ne aflam in iteriorul unui sistem in care opereaza forte si dorinte.

Atunci cand cineva observa ca este  conectat la aceste forte si ca actioneaza prin intermediul lor, el simte ca este invesmantat intr-o anumita imagine, forta sau caracter care poarte nume de animal, pasare sau planta. Aceste cuvinte nu se refera la animale, pasari sai plante, asa cum le vedem in lumea noastra, ci calea prin care cineva percepe partile realitatii spirituale, sau fortele spirituale care il insufletesc.

Acesta este motivul pentru care Zohar-ul foloseste acest mod de descrieri. In realitate aceasta este cea mai apropiata forma de ceea ce vom incepe cat de curand sa recunoastem atuci cand vom incepe sa percepem Lumea Spirituala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed