Spiritualitatea Este Obtinuta Prin Efort

Atunci cand citim Cartea Zohar, trebuie sa traducem instantaneu toate cuvintele si numele in doua notiuni (calitati, forte, categorii) care cuprind totul; aceste doua notiuni sunt Lumina si dorinta. Fiecare persoana trebuie sa-si spuna: toate aceste cuvinte sunt dorinte si calitati diferite in interiorul meu. Trebuie sa le recunosc in interior si sa le folosesc ca pe un exemplu, pentru ca prin ele, Creatorul imi arata structura sufletului meu, a lumii mele, structura mea interioara si tot ceea ce exista si El a creat. Atunci El imi arata starea mea eterna.

In acest fel trebuie sa incercam sa vedem despre ce vorbeste Zohar-ul. Si n-ar trebui sa disperam pentru ca totul se obtine prin munca. Imediat ce fiecare dintre noi aduna suma eforurilor necesare, va descoperi Lumea sa Superioara.

Nu conteaza cat de confuzi suntem pe timpul lectiei, cat de “bleaga” este starea noastra, cat de incapabili ne simtim in mintea si inima noastra (in intelegere si in simtire), niciunul din aceste eforturi nu depinde de noi. Trebuie sa multumim Creatorului pentru ca ne-a dat sansa de a sta in fata acestei carti.

Kabalistii numesc Cartea Zohar simplu “Cartea”, insemnand ca nu exista alte carti in afara de ea. Asta pentru ca o carte se refera la o structura, sistem sau metoda care descopera Creatorul creatiei.

Nu depinde de persoana cat este de pregatita pentru a citi aceasta carte; depinde de sufletul sau. Totusi, este acum in cea mai buna stare posibila pentru ea si sta in fata acestei carti si incepe sa asculte lectia de Zohar. Asta inseamna ca este capabila de a o descoperi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: