Spiritualitatea este Uniunea Intunericului cu Lumina

Zohar, Capitolul VaEra (Si Am Aparut), Paragraful 90: …Si Il vei iubi pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, adica cu ambele inclinatii – cea buna si cea rea, astfel incat insusirile si inclinatiile rele vor deveni bune…Si atunci cu siguranta nu va mai fi nicio diferenta intre inclinatiile bune si cele rele, vor fi unul si acelasi lucru.

In lumea noastra, noi nu suntem constienti de diferenta calitativa dintre bine si rau si, de aceea, nu intelegem ca ele se definesc si se sustin una pe alta si nu pot exista una fara cealalta. Ne-ar placea sa anihilam imediat tot raul si sa lasam doar binele, indiferent ce inseamna bine, pentru noi in acest moment.

Spiritualitatea, in orice caz, mai degraba, ne este revelata prin contrastul dintre cele doua calitati, decat prin incercarea de a elimina sau de a distruge pe una dintre ele.  Ambele calitati exista pentru ca noi sa putem sa le distingem si starea spirituala este construita din amandoua – Lumina si intunericul, impreuna.

La inceput nu avem exact definitiile corecte; nu intelegem ce este Lumina si ce este intunericul. O data ce le-am identificat si putem sa spunem ce este Lumina si ce este intunericul, o data ce am ales Lumina in locul intunericului, putem sa incepem sa folosim Lumina si intunericul in totalitate, pentru a ne construi partea spirituala.

Nu vrem sa eliminam nici una dintre ele deoarece facand asta, cealalta ar disparea si ea. Construim linia de mijloc din amandoua. In lumea noastra nu exista aceasta structura. Acest fenomen, linia mijlocie, nu ne este cunoscuta. Intotdeauna incercam sa eliminam tot ceea ce nu ne dorim sau ce nu ne place. Se pare ca, pentru noi, in lume, nu este loc pentru aceste lucruri.

In orice caz, in spiritualitate, este loc pentru tot si totul trebuie sa ramana pentru totdeauna. Doar atunci cand aceste doua lucruri se unesc intr-un mod corect, va fi loc pentru existenta amandurora si una nu va putea fi fara cealalta.

De aceea, nedreptatea si justetea, primirea si daruirea, credinta si cunoasterea sunt toate construite una prin cealalta. Din aceasta cauza, sunt ambele importante in atingerea scopului. Este scris: O persoana trebuie sa fie recunoscatoare pentru rau, la fel cum este recunoscatoare pentru bine.

Corectarea raului rezida in corecta lui folosire, impreuna cu binele. Atunci ele vor participa in mod egal si impreuna la revelarea Sursei lor, Creatorul. Linia de mijloc, sufletul, este creat din amandoua. Este revelarea Sursei  lor, Creatorul.

Din Part. 1 Lectia zilnica de Kabbalah 5.03.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: