Strălucirea sufletului integral

Întrebare: Ce înseamnă să intri în sistemul integral al sufletelor despre care vorbeşte Zoharul?

Răspuns: Nu poate fi explicat în cuvinte. Dacă am putea intra în acest sistem, am experimenta fenomenele spirituale din spatele cuvintelor Zoharului şi am simţii ce înseamnă fiecare cuvânt. Am fi în stare să recunoaştem toate aceste proprietăţi şi dorinţe. Am înţelege de ce au asemenea nume şi sunt definite de aceste tipuri de relaţii dintre ele. Totul ar deveni clar.

Totuşi, toate acestea se dezvăluie din viziunea interioară a sistemlui. Sufletele sunt conectate unul cu celălalalt într-un singur organism, în sprijin reciproc, garanţie reciprocă, relaţii de parteneri şi anulare fiecărui suflet în faţa tuturor celor mai mari sau mai mici ca nivel, la toate nivelele posibile, în timp ce fiecare suflet funcţioneză totuşi desupra egoului său.

În sistemul în care suntem conectaţi unul cu celălalt la un nivel intern, ne unim deasupra egoismului. În acest caz, trebuie să vezi întregul sistem. În acelaşi timp, vei fi capabil să vezi această lume ca mai externă în relaţie cu sistemul intern, deoarece această lume rămâne în egoism şi este controlată de el.

În sistemul spiritual, suntem motivaţi de aspiraţia către unitate, în timp ce în această lume suntem dominaţi de înclinaţia către separatism, dorinţa pentru putere personala, mândrie, etc. Sunt două forţe opuse:

În această lume îi anulez pe ceilalţi şi mă ridic eu, în timp ce în sistemul intern mă anulez eu însumi şi îi ridic pe ceilalţi. Asta este tendinţa şi de aceea ambele sisteme par să difere atât de mult.

În măsura în care o persoană este implicată în sistemul intern, ea vede conexiunile dintre suflete. Simte cum totul este complet armonizat şi simte forţa vieţii, dăruirea reciprocă, care formează miliarde de canale între suflete, circulă între ele, în timp ce această multitudine de canale luminoase se schimbă într-o Lumină perfectă care umple relaţiile dintre toate sufletele.

Din partea a doua a  Lecţiei zilnice de Cabala 3/23/2011, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: