Strapungerea

Existam in aceasta lume la nivel animal, unde suntem complet controlati de natura. Totusi, la un moment dat, descoperim ca aceasta viata este insignifianta si fara rost si experimentam o dorinta de a ne ridica la un nivel mai inalt. Cu toate acestea, cum putem urca deasupra existentei animale, care este automata si involuntara? Cum putem deveni umani, liberi si deasupra vietii corpurilor noastre animale?

Uman inseamna similar cu Creatorul (deoarece cuvantul Adam vine de al cuvantul Domeh, similar). Pentru a realiza aceasta ascensiune, pentru a construi o noua natura, umana inauntrul animalului, astfel incat natura noastra va deveni egala cu Creatorul, trebuie sa atragem Lumina care Reformeaza asupra noastra. Aceasta este o Forta Superioara speciala, care ne influenteaza si ne schimba, astfel incat noi urcam, ne ridicam intelegerea, senzatiile, abilitatile si perceptia. Asa ne ridicam la un nivel mai inalt, numit Uman.

Nu este doar o ascensiune mecanica sau o acumulare de mai multa cunoastere, ci o tranzitie la un nivel diferit al naturii. Nu intelegem cum se petrece, pentru ca acum noi ne uitam la lume din corpurile noastre animale. Ma ascund inauntrul unui animal si percep lumea prin ochii, urechile si alte simturi ale lui. Nu sunt capabil sa vad lumea diferit, pana cand Lumina nu vine de Sus si ma face capabil sa ma eliberez din pielea si senzatiile animalice si sa ma imbrac intr-una umana. Atunci voi vedea si simti alta realitate.

Chiar acum nu stim in ce tip de realitate existam ori, unde trebuie sa ajungem. Fiecare din aceste lucruri pot fi atribuite si cercetate numai pe baza celuilalt. Totusi, pentru a pune acest intreg proces in miscare, ni s-au dat doua sfaturi majore: Fii intr-un grup Cabalist si studiaza carti Cabaliste. Prin grup si dorinta de a ne uni impreuna, suntem capabili sa iesim din noi si sa devenim umani. O fiinta umana este una care este conectata cu ceilalti si are abilitatea sa daruiasca aproapelui. Cu forta dorintei, o carte atrage Lumina asupra noastra si tranforma ceea ce ne dorim in realitate. In acest fel obtinem cu adevarat nivelul uman, echivalenta cu Cel de Sus.

Fiecare din noi are dorinta de a deveni uman si a nu ramane un animal. Si avem grupul care ne ofera oportunitea de a face eforturi pentru a iesi din senzatiile animale si de a ne uni impreuna. Conectarea noastra va fi cea care va face sa ne numim oameni. Lumina Superioara pe care o atragem prin pregatirea noastra reciproca va completa aceasta munca pentru noi si va transforma eforturile noastre intr-o noua, actuala realitate. Deci haideti sa studiem impreuna cu aceasta speranta.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 27.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: