Studiul Zohar-ului Depinde De Unitatea Noastra

Cu tot respectul pentru lumea spirituala, noi nu suntem impartiti in destepti si prosti. Daca Einstein ar fi inceput studiul Kabalei, ar fi fost la fel de confuz ca oricare altul. Pana nu dobandim calitatile urmatorului nivel spiritual, este imposibil sa stim ceva despre el sau sa-l simtim in vreun fel pentru ca mai intai trebuie descoperit in interiorul nostru. Numai apoi vom incepe sa-l simtim, iar apoi sa intelegem despre ce este vorba. Cuprinde, intr-adevar, un nou set de zece Sfirot ce formeaza un cu totul alt material.

Din cauza asta nu exista destepti sau prosti in Kabbalah. Suntem cu totii in aceeasi barca, si cu tot respectul pentru urmatorul nivel spiritual, suntem cu totii egali: intelectuali sau ignoranti, tocilari sau prostanaci, profesori sau studenti – nu exista nicio diferenta intre noi. Tot ce ne trebuie este dorinta de indeplini obiectivul, nervi tari si rabdare. Prin urmare, trebuie sa exersam, sa ne mentinem intr-o forma fizica buna si sa ne concentram restul energiei asupra munci noastre interioare impreuna cu un grup.

Citim din Zohar de doua luni de acum, si deja a inceput sa ne influenteze. Totusi, chiar acum fiecare dintre noi fluctueaza pe propria directie, ca si valurile aleatorii, haotice. Unitatea nu a fost inca obtinuta; nu simtim ca suntem parti ale unei miscari comune unde o secventa de valuri puternice ne spala dupa fiecare lectie, scuturandu-ne ca un tsunami.

Zohar-ul influenteaza pe toata lumea in acelasi fel, indiferent de cat de mult a studiat persoana, in ce limba, de locul de bastina, sex sau varsta. Sursa adevarata ce o studiem ne influenteaza pe fiecare dintre noi.

De exemplu, cand este lumina afara, atunci toata lumea stie ca este zi si nu este noapte, indiferent ca vorbim despre un copil, despre un barbat sau o femeie, un adult, sau chiar despre o pisica sau un soricel. In acelasi fel, trebuie sa ajungem in starea de unitate unde toata lumea reactioneaza la citirea Zohar-ului in acelasi fel, la unison.

Tinta noastra actuala este de a lucra asupra unitatii dintre noi, asa incat Zohar-ul va incepe sa ne influenteze pe toti la un loc, ca pe un singur intreg. Si procedand asa lucram la descoperirea lui, pentru ca va putea fi descoperit doar printr-o dorinta unita, in uniune cu punctele din inima.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: