Sufletele pleaca in noapte…

Intrebare: Ce vrea sa spuna Zohar-ul prin, Cand o persoana sta adormita si sufletul o paraseste si depune marturie pentru acea persoana (Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), paragraful 359)?

Raspuns: Sufletul este Lumina in dorinta (Kli). Nu ne putem corecta dorintele noastre de a primi, numai in Sfirot Keter, Hochma si Bina, in timp ce corectia in Sfirot Zeir Anpin si Malchut este numai partiala. Din acest motiv, cea mai mare Lumina care se manifesta in noi pana acum este Lumina Neshama, in timp ce Lumina Haia si Iechida servesc numai ca mici iluminari suplimentare, de jos in sus.

De aceea, dorinta noastra colectiva este numita suflet (Neshama), dupa numele celei mai mari Lumini, pe care sufletul o poate contine in el, pana la sfarsitul corectiei. Daca dorinta exista in starea in care este capabila sa dobandeasca Lumina Neshama, se numeste suflet (Neshama). Asta, pentru ca numim dorintele dupa numele luminii cu care sunt umplute. Totusi, daca dorintele nu pot contine aceste lumini si sunt umplute cu ele in timpul lipsei ecranului, atunci nu este niciun suflet. Asta pentru ca senzatia este ecranul si Lumina Reflectata – propritatea daruirii.

Sufletul nu este primirea de catre mine a Luminii de Sus. Sufletul (Neshama), la fel ca toata Lumina Interioara din dorinta, este format de mine, atunci cand dau aceasta Lumina altcuiva, trecand-o prin mine si astfel fiind umplut de ea. Asta se numeste Lumina mea, Lumina pe care o primesc. Primesc oportunitatea de a darui si asta este ceea ce ma umple.

De aceea noaptea , cand inca nu sunt capabil sa corectez dorintele mele si sa castig controlul asupra lor – cu ajutorul ecranului (proprietatea daruirii) – primesc o impresie negativa in dorinta mea, numita intuneric. Dar ce este intunericul? Intunericul este starea in care nu pot darui si aceasta stare se simte ca noapte, adica lipsa daruirii din partea mea. Simt regret si ma pregatesc sa corectez dorintele mele.

Merit ziua prin munca mea in noapte. Ma trezesc in zori pentru a ma uita la lectiile de Cabala si pentru a ma uni cu prietenii; Fac corectii variate si obtin noi dorinte si ecrane. In toate aceste ecrane si dorinte realizez o noua forma de daruire, care ma umple. Asta inseamna ziua a trecut.

Deci, noaptea este, de asemenea, o stare spirituala, pentru ca este pregatirea dorintelor. Si daca o persoana nu are o dorinta de a castiga daruire, chiar si noaptea nu exista pentru ea, pentru ca noi definim notiunea de zi si cea de noapte, conform starilor spirituale.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 5.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: