Sunt cinci lumi intre noi

Intrebare: Ce inseamna a dezvalui Zohar-ul, in senzatia noastra comuna?

Raspuns: Nimic nu este redezvaluit intr-o persoana individual, ci numai in conexiunea sa corecta cu prietenii din grup. Primele mele zece Sfirot, primul meu vas spiritual (Kli), este aspiratia mea de a iesi din mine si de a ma uni cu ceilalti (grupul). Starea mea spirituala este determinata de cat de mult voi incerca sa creez aceasta unificare.

Esti tu si cu mine. Intre noi, sunt cinci lumi: Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut, si Adam Kadmon. Cand ma trag mai aproape de tine, pana cand distanta intre noi dispare, starea mea este numita Lumea Infinitului. Dar nu si a ta. Lumea Infinitului este cand tu si eu, de partea mea, devenim ca un intreg. De aceea, masura in care sunt capabil sa vin mai aproape de tine, determina gradul spiritual in care sunt, deoarece 125 de grade sunt intre noi.

Putem cuceri distanta dintre noi, impreuna. Este mult mai de efect pentru ca, ceea ce conteaza este unificarea dintre noi, mai degraba, decat tu si eu. Nu trebuie sa te accept, sa primesc placere de la tine sau sa ma unesc cu tine. Trebuie sa ne unim impreuna. Aceasta unificare este de fapt Creatorul, a treia componenta, asa cum este scris: Israel, Tora si Creatorul sunt Una.

Din partea a doua a  Lectiei zilnice de Cabala, 1.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: