Totul Depinde De “Noroc” (Lumina)

Zohar, Capitolul “Miketz” Paragraful 113: “Si Iosif a fost guvernator peste pamant”. Iosif este soarele Zeir Anpin (ZA), atata timp cat Iosif este Iesod de ZA care guverneaza luna (Nukva), straluceste peste ea, si o hraneste. El este furnizorul tuturor oamenilor de pe pamant, pentru toti are hrana din raul care curge afara din Eden, care este Iesod, numit “Iosif” si de acolo sufletele au zburat afara catre fiecare om. De aceea fiecare se apleaca in fata acestui loc, caci nu este nimic in lume care nu depinde de noroc, care este Iesod.

Totul depinde de Lumina de Implinire si de Lumina de Corectie care vin de la Iesod la Malchut pentru sufletele care sunt incluse in Malchut. Malchut poate primi aceste Lumini atunci cand ea  impreuna cu toate sufletele din ea ajung la o forma de echivalenta cu Iesod.

Iesod contine toate calitatile care sunt deasupra lui, toate Sfirot de Zeir Anpin. In cazul in care sufletele in Malchut sunt capabile sa ajunga la unitate si sa devina unul, ca Iesod, atunci ele primesc Lumina numita Mazal (Noroc), care le corecteaza.

De aceea conditia primirii Torah este “sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti” si sa te unesti ca “un singur om cu o singura inima”. Daca suntem pregatiti pentru aceasta unificare, (in ciuda faptului ca nu suntem capabili sa facem asta sa se intample, deoarece numai Lumina face toate actiunile) apoi Lumina actualizeaza aceasta, ca raspuns la dorinta noastra.

Daca dorim sa se uneasca, atunci, chiar daca aceasta aspiratie este Lo Lishma, insemnand ca este pur externa si artificiala, cu toate acestea Lumina intelege asta si actioneaza. Datorita diferentei dintre nivelurile noastre Lumina intelege la fel cum si noi ii intelegem pe copiii nostri mici. Noi stim de ce e in stare fiecare dintre ei, la nivelul sau. in functie de caracterul si calitatile lui.

Daca, in conformitate cu conditiile sufletelor noastre, ele sunt gata sa fie conectate unul cu altul si sa devina echivalentul lui Iesod, atunci, este un punct de conexiune intre Malchut si Iesod si sufletele din interiorul lui Malchut primesc Lumina care Reformeaza. Prin urmare, este scris ca totul depinde de noroc Mazal – sub Lumina care vine de la Iesod la Malchut.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: