Totul Este Ilustrat in Calitatile Noastre

Zohar, Capitolul VaYaera (Si Domnul a Aparut) Paragraful 94: Desigur ca el (Abraham) i-a vazut, din moment ce ei s-au coborat pe pamant sub forma de oameni. Ei erau cu siguranta spirite sfinte, dar cand s-au coborat in lume s-au investmantat in aer si in elemente de acoperire si infasurare si apareau oamenilor exact in forma lor.

Sunt mai multe forme de a interpreta acestea. Noi percepem realitatea prin dorinta de a primi placere. Tot ceea ce percepem ca fiind in existenta este dorinta de a primi placerea manifestata in materie. Ce insemna manifestat in materie? Inseamna ca realitatea este perceputa in acele simturi prin care exist la nivelul meu.

Pentru a percepe dincolo de acest nivel este necesar sa-mi schimb proprietatile. Percep Lumina in propria mea dorinta, pana la limita similitudinii cu Lumina. Imi infatiseaza diverse imagini si forme. Ce inseamna ca acum traiesc in aceasta lume? Inseamna ca Lumina straluceste in proprietatile mele si ceea ce observ in ele este realitatea mea.

Daca Lumina straluceste pentru mine si proprietatile mele se schimba, ma voi ridica la alt nivel care este superior in calitati si mai aproape de Lumina. Stralucind in proprietatile mele, care acum sunt mai corectate si mai imbunatatite, Lumina imi va oferi perceptia urmatoarei trepte a Lumii Superioare. Totul este ilustrat in proprietatile unei persoane.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: