Traind fiecare Litera a Textului tau Sacru

Literele sunt forme ale dorintei. Creatorul a creat numai dorinta de placere care ia diferite forme ale receptiei si daruirii. Totusi, forme ale receptiei nu au dreptul sa existe in spiritualitate. Ca forme de daruire, suntem interesati de cele similare cu Creatorul, asta este, cu diferite tipuri de daruire din Bina in Malchut.

Impreuna, sunt 27 de litere: 9 vin din ZAT de Bina (de la Aleph la Tet), 9 din Zeir Anpin (de la Iod la Tzadik), 4 sunt continute in Malchut (Kof, Reish, Shin si Tav) si 5 litere sunt folosite la sfarsitul cuvintelor, MaNTZePaCH, in Parsa. Acestea sunt forme ale materiei similare cu Creatorul sau modele ale unui comportament corect.

De aceea, cand vorbim despre o carte, cuvant sau propozitie, vorbim despre materia dorintei de placere, care se schimba constant si primeste diferinte forme, ca un aluat. In acest fel, dorintele noastre isi alterneaza formele, jinduind sa devina similare cu Creatorul.

Cand cineva completeaza repetarea intregii permutari de la primul cuvant (Bereshit-la inceput) la ultimul (Israel), trecand prin toate literele Torei, acela dobandeste toate formele, devine complet similar cu Creatorul si atinge Corectarea Finala. Astfel, este spus: Inscriptioneaza intreaga Tora in inima ta. Inima este dorinta; cartea Tora reprezinta toate formele daruirii Creatorului asupra creaturii. Trebuie sa le traducem in dorintele noastre. Apoi vom deveni similari Creatorului.

Din Lectia de Zohar, de seara 5.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: