Trebuie Sa Traim Orice Citim In Talmud Eser Sfirot

Intrebare: In timpul lectiilor de Talmud Eser Sfirot –Studiul celor Zece Sfirot, sau Ptiha (articolul “Introducere in Intelepciunea Kabbalah”), trebuie sa-mi imaginez ca tot ceea ce citesc se gaseste in interiorul meu in acelasi fel ca atunci cand citesc Zohar-ul?

Raspunsul meu: Este bine sa te identifici cu textul si sa vrei sa-l simti in interiorul tau. Totusi, atunci cand citim Cartea Zohar, abordarea si sistemul construit in interiorul acestui text il incastreaza in noi si ne prezinta forme, imagini si secvente prin care patrundem in spiritualitate. Pe de alta parte, Talmud Eser Sfirot functioneaza in alt fel. Cu toate astea, daca atunci cand citeste Talmud Eser Sfirot persoana va fi capabila sa-si imagineze actiuni interne care sunt in armonie cu dorintele sale sau opuse lor, daca incepe sa simta ca cele descrise in Talmud Eser Sfirot vorbesc despre el, atunci impactul acestuia asupra lui nu va fi mai mic decat cel al Zohar-ului.

Trebuie sa intelegem cum functioneaza totate aceste lucruri si sa ne imaginam ca dorinta de a ne delecta a fost creata, apoi aceasta a vrut sa primeasca “de dragul altruismului” si apoi s-a spart. Ce s-a intamplat cu aceasta dorinta dupa ce si-a pierdut ecranul si cum se face ca toate cele cinci componente ale acestei dorinte inca il mai au? Cum se face ca dorinta este golita de Lumina? Ea nu a vrut sa piarda Lumina, dar Lumina a plecat pentru ca forta de ascundere a actionat de Sus. Puterile egoiste ale raului au respins Lumina.

Toate astea vorbesc despre mine. De exemplu, in interiorul Galgalta ve Einaim corectat al meu, refuz Lumina si plasez un ecran (ascundere) intre mine si Lumina. Astfel raman fata in fata cu Creatorul; ma conectez doar cu El, dar nu primesc nimic de la El intrucat am refuzat Lumina. Stau astfel cu El, pentru ca detin puterea de a rezista dorintei mele de a ma delecta. Totusi, legatura mea cu Creatorul (Lumina Hasadim) este foarte slaba.

Atunci cand studiez, trebuie sa-mi imaginez toate aceste procese: cum dispare ecranul meu, cum Lumina a iesit in afara mea, cum eu vreau sa ma opun egoismului meu si sa retin puterea de a darui, acum ea dispare pentru ca dorinta mea egoista este mai mare dacat dorinta mea altruista. Nu pot lucra cu dorinta mea intrucat legatura dintre dorinta si placere este mai puternica decat forta cu care ma pot opune eu. Trebuie sa montez o rezistenta intre doi poli (plus si minus), dar rezistenta mea este prea mica si este arsa. Un scurt-circuit apare si ca rezultat al lui, eu ma ard. Deci, ce pot face daca nu mai sunt apt sa primesc Lumina?

Daca o persoana isi imagineaza starile spirituale in acest fel, va vrea sa tot reciteasca textul. In loc sa-l citeasca ca pe niste detalii tehnice, fara viata, despre ceva ce s-a intamplat deasupra, il va vedea ca pe niste aparitii care i se intampla aici si acum.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: