Trezind Iluminarea Divinitatii

Cand citim Zohar –ul trebuie sa tindem sa simtim ca un singur om, cu o singura inima, in scopul de a fi asemanatori cu Lumina Superioara, pentru ca noi dorim sa trezim influenta ei asupra noastra. Marele Kabalist Moshe Cordovero (Ramak, sec.15, era noastra) a scris urmatoarele in cartea lui “Or Iakar” (Lumina Scumpa) :

“Cand studiem Cartea Zohar trezim forta sufletelor oamenilor drepti si reinnoim Lumina care a fost revelata in timpul scrierii acestor carti. Astfel, Divinitatea – ansamblul tuturor sufletelor – straluceste si ne ilumineaza cu Lumina sa. Si toti aceia care studiaza aceasta carte intorc si trezesc Lumina pe care Rabi Shimon Bar Iochai si prietenii lui au revelat-o, in acele timpuri”…

Prin urmare, ne asteptam, de asemenea, ca Lumina care a fost reveleta de autorii Zohar-ului sa ne influenteze si pe noi prin toate sistemele pe care acestia le-au adunat dupa patrundere, dezvaluire. Ei au pregatit aceste sisteme pentru noi, in scopul de a ne influenta prin intermediul sistemului corectat de Lumea Infinita insasi.

Acesti mari Kabalisti au actionat fata de noi la fel cum actionam noi in aceasta lume cu copiii nostri, carora vrem sa le lasam o mostenire buna. Acesta este motivul pentru care ei au pregatit pentru noi sistemul corectat, precum si cartile Kabalistice si tot felul de alte materiale de studiu. Ei ne-au lasat, de asemenea, sfaturi despre cum sa construim un grup Kabalistic si ce statut ar trebui sa aiba el.

Tot ceea ce ramane pentru noi sa facem este sa incercam sa ne agatam de ei ca niste copii mici, folosindu-ne cele mai bune abilitati. Apoi, sistemul pregatit de ei pentru noi va incepe sa ne afecteze.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed