Tribunalul Suprem pune o singura intrebare

Intrebare: Ce trebuie sa fac, daca in cursul unei ore de citire in Zohar, eu am putut petrece numai cateva secunde gandindu-ma la Lumina Inconjuratoare care imi aduce corectarea?

Raspunsul meu: Nu e bine. Exista o legenda despre o persoana care moare si urca la Tribunalul Suprem. Aici este intrebat: “Te-ai angajat in Tora si ai asteptat salvarea?” Nu vei fii intrebat nimic altceva decat asta. Tora se refera la Lumina care Corecteaza. Pe aceasta ai dorit-o tu, sau nu? La urma urmei, acesta a fost singurul motiv pentru care ai fost trimis pe lumea aceasta. Si acesta este singurul lucru care conteaza in toata viata ta.

Poate ca tu studiezi Kabbalah si ai o dorinta arzatoare, dar asta nu e reusita ta proprie. Ti-a fost data de catre Creator. El te-a adus in grupul de kabalisti si ti-a dat mijloacele. Dar ce s-a intamplat dupa aceea? Ce ai facut tu insuti, in interiorul sistemului care te-a influentat? Ai dorit salvarea, corectarea? La asta va trebui sa raspunzi.

Dupa ce noi am terminat citirea Zohar-ului astazi, esti tu capabil sa spui ca ai fost in interiorul celor citite? E prea tarziu sa te gandesti la asta, in timpul studiului, pentru ca totul depinde de pregatire. Tu trebuie sa vii la lectie pregatit, arzand de dorinta si pretentie, ca si cum te-ai duce la doctor si i-ai cere: “doctore, da-mi un leac! Altminteri, totul s-a terminat pentru mine – asa de rau ma simt!” Cand vii la lectie, cu acest gand, tu astepti salvarea, in cursul studiului. Dar daca nu ai venit de la bun inceput cu pretentia de a primi leacul, fiindca nu simti raul, egoismul tau si incapacitatea ta, de a te uni cu prietenii, si daca nu cauti iubire pentru vecinul tau, atunci nu ai sa ti le amintesi nici in cursul studiului.

Trebuie sa descoperi aceste deficiente, inclinatia ta rea, inca inainte de a fi deschis Zohar-ul fiindca, daca l-ai deschis, deja va fi prea tarziu sa se schimbe ceva. Intreaga noastra munca are loc in timpul pregatirii. Totul depinde numai de pregatire.

Durerea trebuie deja simtita in tine, pentru ca tu sa doresti sa o alini cu ajutorul Zohar-ului, in loc sa te straduiesti sa tii minte in mod artificial, ca in acest timp tu “trebuie“ sa ceri conectare cu cel de alaturi. Pe Creator nu poti sa-L inseli. El citeste in inima ta si vede o dorinta interioara atat de adanca, ca tu nici macar nu banuiesti ca ea e acolo. Intre timp El considera: sa-ti dea raspuns la aceasta dorinta sau nu? Lumina te ajuta, daca este ca sprijin pentru progresul tau spiritual si daca creeaza in tine linia mijlocie. Dar daca nu, atunci Lumina te propulseaza inainte din partea opusa, prin suferinta, pana cand tu, finalmente, le legi pe toate in mod corect si primesti raspunsul adevarat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed