Tu l-ai spart, aşa că acum să-l repari

„Introducere în Cartea Zohar” Articolul „Să te bucuri de sărbători şi să nu dai la săraci” Paragraful 175: S-a spus că de sărbători, Creatorul vine să vadă Vasele (Kelim) Lui sparte. Asta pentru că, in zilele bune, când cineva ţine poruncile (Mitzvot) bucuriei din ziua bună, datorită întregii abundenţe pe care i-a dat-o Creatorul, Creatorul merge să-şi vadă Vasele sparte (Kelim), prin care omului i-a fost dată oportunitatea să se angajeze în Mitzvot (Porunci) în Lo Lishma (nu numai de dragul dăruirii, dar, de asemenea, şi pentru profitul personal astfel încât să ajunga la dăruirea completă).

În acest articol Zohar vorbeşte despre noi, cei care trebuie să ne folosim proprietăţile noastre în orice situaţie pentru a le ridica către adeziune. Tu trebuie să asamblezi o structură corectă din tot ce se află la dispozitia ta, şi să identifici vasele (Kelim) tale sparte ca şi starea ta corectată în masura in care le poţi imagina în mod corect în interiorul grupului. Dacă o stare este corectată sau coruptă depinde de atitudinea ta faţă de grup: cel actual şi cel dorit.

Atitudinea mea curentă faţă de grup este astfel: sunt un egoist şi vreau ca fiecare să fie exclusiv pentru a mă servi. Aceasta este starea curentă. Cea dorită este atunci când mă văd pe mine însumi servind grupul, prietenii, obţinând adeziunea cu ei şi încorporându-mă pe mine însumi în ei.

Discrepanţa între aceste grade este locul muncii mele. Când, după toate eforturile mele, realizez că nu sunt capabil să îndeplinesc nimic, stig, ţip şi cer Creatorului, Forţei Superioare, Luminii Superioare care a creat toată această realitate, să corecteze acţiunea Lui. El a făcut-o, întrucât am revelat ceea ce El a creat, iar acum cer corecţie.

Apoi, corecţia apare. În ce? În aceea că mă simt în adeziune cu mediul, cu grupul. Apoi, în această adeziune, revelez de asemenea conexiunea cu Creatorul, cu forţa care a corupt, şi apoi, datorită mie, a corectat starea şi pentru acest motiv m-a inclus în grup.

Şi dacă din contră, nu-mi folosesc intelectul, proprietăţile, condiţiile şi tot ceea ce mi s-a dezvăluit în mod corect, înseamnă că am fost neglijent cu tot ceea ce Creatorul a pregătit pentru mine. Şi apoi vine timpul descris astfel: „Creatorul a venit să vadă Vasele (Kelim) Lui sparte” pe care El le-a spart intenţionat, pentru a ne da posibilitatea să ne descoperim independenţa.

Dacă nu fac aceste corecţii prin ceea ce mi-a fost dezvăluit, este ca şi cum intru în „luptă” cu El, şi El mă învaţă ce am de făcut într-un mod neplăcut. În acest fel şi noi ne educăm copilul care nu vrea să asculte.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 2/6/2011 “ Introducere in Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: