Uitarea este salvatoare

Intrebare: Se intampla des sa inteleg multe in timpul lectiei, insa mai tarziu uit toate lucrurile despre care am invatat si pe care le-am inteles. Este aceasta calea corecta pentru a avansa?

Raspuns: Uitarea este de fapt cea mai buna calitate a unei persoane. In caz contrar, ea nu si-ar putea schimba starile sale. Daca dorinta persoanei se schimba, atunci mintea care serveste dorinta se schimba si ea.

Memoria actioneaza mecanic si apartine doar dorintei corespunzatoare. Deoarece sarcina noastra este sa ne schimbam dorinta de a primi in daruire, memoria noastra trebuie curatata pentru a putea incepe sa servim noile calitati si dorinte.

Prin urmare, nu va faceti griji in privinta memorarii materialului pe care il studiati! Ar trebui sa va ingrijorati doar in ceea ce priveste simtirea lui si cresterea dorintei voastre de a darui. Devine dorinta voastra mai senzitiva si unita cu a celorlalti? Intelegeti ca voi nu vreti sa va uniti cu ceilalti? Ar trebui sa va pese doar de aceste senzatii!

Nu va ingrijorati, mintea se va dezvolta intotdeauna alaturi de senzatie. Mintea se formeaza pentru a servi sentimentele. Asa suntem construiti de natura. De aceea este scris ca oamenii nu studiaza cu mintea. Cabala nu este atinsa cu mintea sau avand mai multa cunoastere. Nu exista examene care sa testeze cine isi aminteste sau intelege mai mult. Inima este cea care intelege.

Daca o persoana uita ce aude la lectie, nu intelege lectia, si simte ca materialul dispare pe masura ce avanseaza (am studiat atat de mult si am ascultat materialele de mii de ori, si inca nu le inteleg), atunci acesta este un semn al unei avansari corecte. Inseamna ca el cere o schimbare si o corectie a dorintei sale, in loc sa incerce sa se umple pe sine cu cunostiinte, intr-un mod mecanic.

De aceea o persoana trebuie sa fie foarte atenta la ce cere de la studiu si ce schimbari doreste sa vada ca se intampla in ea. Poate ea vrea sa devina mai desteapta si sa inteleaga mai mult, ceea ce se numeste a discuta mai mult decat a face? In acest caz ea dobandeste mai multa cunoastere decat corectare (pentru ca actiunea este corectia), si acest lucru ar fi o grava eroare.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 3.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed