Un amplificator spiritual

Întrebare: Ce trebuie să facem pentru a aspira către înalta starea de unitate care există în Zohar?
Răspuns: Aceasta vine din dezamăgire. Nu contează ce vă spun eu, nu va ajută decât atunci când dezvoltați o nevoie urgentă, o aspirație, o necesitate vitală. Numai atunci te vei întoarce către grup.

Când știi că ai o problemă mare, viața ta este pusă în primejdie sau ești bolnav, atunci tu alergi după ajutor. Dar atunci când nu te simți bolnav, nu vezi ca există o problemă sau nu crezi că ceva va ajuta, rămâi inert. De aceea avem nevoie de o deficiență. Fie ne dă Creatorul o deficiență când ne împinge de la spate cu suferință, sau facem noi o conexiune cu mediul fără să așteptăm suferința și încercăm să primim o reacție opusă de la ea.

Ajung la mediul meu fără să am o nevoie pentru el; urmez pur și simplu sfatul Cabaliștilor. Ei sunt înțelepți și îi ascult. Asta înseamnă că Creatorul a pus în mâna omului o soartă bună și a spus: Ia-o! Ia-o! De ce să suferi?

Apoi primim o dorință suplimentară pentru grup. Așa se întâmplă. Aceia care sunt norocoși vor auzi, se vor întoarce la grup, se vor aranja pentru acest amplificator al dorinței și vor veni la Creator prin grup.

În final, grupul trebuie să direcționeze o persoană către Creator. Conexiunea cu grupul și cu întreaga lume este pregătirea pentru dorință, Kli-ul. Și apoi vom ajunge la Creator.

Din partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 10/17/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed