Un apel pentru corectarea lumii

Cartea Zohar, scrisă în secolul al doilea CE de către Rabi Shimon şi studenţii săi, este destinata pentru corectarea spirituală a umanităţii. În această carte, autorii au relevat un sistem de control al universului, dar au făcut acest lucru cu o mare precauţie.

Cartea este scrisă într-un anumit stil, aşa incat  ar putea fi înţeleasă numai de către cei care sunt în realizarea spirituală şi care pătrund  sensul interior al cuvintelor. Alţii percep Zohar-ul ca o carte despre diferite miracole sau ca o naraţiune istorică.

Revelaţia iniţială a Cartii Zohar, în secolul 10 CE, a determinat multe consecinte negative, care se fac simţite în această zi. Omenirea nu a înţeles această carte, deoarece nu era pregătita pentru apariţia acesteia. Oamenii au decis că acesta vorbeste despre miracole şi despre misticism, şi au început să o folosească pentru a produce amulete, otrăvuri, antidoturi, şi aşa mai departe.

Pe de altă parte, diseminarea Cartii Zohar a jucat un rol pozitiv prin accelerarea dezvoltării interne a umanităţii. Forţa ascunsa  în această carte a dat un impuls puternic pentru a incepe saltul dezvoltarii tehnologice şi sociale, în cele din urmă aducând generatia noasta la nevoia de a scăpa de egoism.

Astăzi, când interdependenţa globală se descoperă în lume, Cartea Zohar este destinata să ajute omenirea sa se adapteze la noul sistem şi să înţeleagă esenţa existenţei sale. Succesul acestui proces depinde de diseminarea inaltei înţelepciuni maselor.

Acţiunile actuale ale cabalistilor de a se uni au ” împins ” metoda corecţiei în lume. O lumină enormă este emanata din noi, chiar dacă noi nici macar nu simtim inca. Lumea a început sa vada, sa simta şi să înţeleagă in ce fel de stare este. Mulţi oameni de ştiinţă deja au scris despre necesitatea de a schimba natura umană, dar nu ştiu cum să facă acest lucru.

Prin urmare, sarcina noastră este de a disemina metoda de corecţie spirituala in  lume. Articolul lui Baal HaSulam, „Cornul lui Mesia” (adică, un apel la corecţie) vorbeşte despre această misiune. Fără a obţine cunoştinţe de bază despre scopul existenţei sale, omenirea va cădea în disperare şi la riscul de a face multe greşeli grave, chiar la punctul de a lasa un alt razboi mondial sa izbucneasca.

Diseminarea metodei de corecţie a maselor este numita „un corn” (Shofar), deoarece este similara cu sunetul unui corn de berbec, care se extinde la distante foarte mari. Studiul şi adaptarea corecta a Cabalei, modul corect de muncă cu prietenii din grup obtine o lumina speciala, numita „profetul Ilie.”.  Aceasta este o forţă care ne dezvăluie secretele universului .  Sub influenţa sa, lumea superioara începe să vină, să iasă din voalul ascunderii. Este scris: „Ilie va veni şi va rezolva toate întrebările şi problemele”, însemnând, această forţă va deschide ochii la adevărata imagine a existenţei.

Revelaţia Cabalei catre mase este o condiţie prealabilă şi necesară a ascensiunii totale de la nivelul egoist la nivelul de daruire si dragoste. Prin urmare, în vremurile noastre a apărut posibilitatea de a crea un comentariu deplin la Cartea Zoharului, cu ajutorul căruia atragem Lumina superioara şi realizam metoda corecţiei spirituale a omenirii.
Din Lecţia virtuala, din 7/31/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: