Un exercitiu cu placere

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Punctul 108: Actiunea Egipt este transferarea luminii Hochma de sus in jos, ca pacatul arborelui cunoasterii…

Insa este un grad care este aproape de actiunea Egipt si care nu este adevarata actiune Egipt. El transfera iluminarea luminii Hochma de sus in jos o data, pentru ca sa intareasca si sa mareasca lumina Hasadim care sunt acoperite, din Hochma…. Astfel, acest grad este considerat aproape de Egipt, dar nu tinutul efectiv al Egiptului.

Daca o persoana isi inabuseste dorintele si nu le foloseste, cum creste ea in ecranul ei anti-egoist? Ea trebuie sa atraga spre sine o placere, dar chiar primind-o, trebuie sa simta o lipsa de placere. Acesta e primul exercitiu. Apoi, permitandu-si sa simta treptat placerile, ea va ramane mai departe in intentia de deasupra lor.

De exemplu, persoana se poate bucura de ceva gustos, dar folosind placerea ca sa vada cat de mult poate sa o stapaneasca si nascand in ea placerea doar cu scopul de a simti, chiar si asa, este deasupra ei. Un alt exercitiu: persoana se aduce in mod constient mai aproape de o sursa de frica sau de rusine, pentru a simti daca are putere asupra sa si daca poate sa se mentina deasupra acestui sentiment.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala, 22.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: