Un ghid pana la sfarsitul corectarii

Cele cinci lumi spirituale sunt grade de ascundere dintre noi si Lumea Infinitatii, pe care trebuie sa le depasim. In spatele lor se ascunde forta daruirii si a iubirii, care in prezent e ascunsa de noi. Trebuie sa o dezvaluim, realizand echivalenta de forma cu aceasta Forta a daruirii si a iubirii, numita Creatorul.

Cum putem sa dobandim echivalenta cu El, macar intr-o oarecare masura? Trebuie sa speram ca Zohar-ul va dezvalui in noi o calitate care este asemenea starii noastre corectate, Creatorul, Malchut al Infinitatii, Zeir Anpin, sau Lumina. Trebuie sa ne asteptam ca Zohar-ul sa ne afecteze in asa fel, incat calitatea daruirii si a iubirii sa apara in noi. De fapt, de asta citim Cartea Zohar. Altfel n-am avea niciun motiv sa o deschidem.

Intrebare: Deci, continuam sa lucram cu Cartea Zohar la toate cele 125 de grade?

Raspunsul meu: Desigur. Baal HaSulam scrie asta in “Prefata la Cartea Zohar” si explica despre Zohar ca este scris de la o inaltime de 125 de grade spirituale. Ca urmare, ea ne afecteaza de la acea inaltime, din Lumea Infinitatii si ne corecteaza la toate gradele, pana ce ajungem la sfarsitul corectarii.

Ca urmare, aceasta carte este ghidul nostru pe calea de acum si pana la sfarsitul corectarii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed