Un ghid pentru sentimentele tale

Întrebare: Cum ne învaţă cartea Zohar metoda de corecţie dintre noi?

Răspuns: Baal HaSulam aduce un comentariu la Zohar pentru a opri ca textul Zoharului să fie interpretat materialist. Lasă loc pentru formarea stării spirituale în noi, dincolo de spaţiu şi timp, dincolo de imaginile lumii noastre, să vrem să îl experimentăm înăuntrul nostru, nu înafara noastră.

Comentariul Sulam, ca toate cărţile Cabaliştilor, este scris pentru oameni ce au obţinut deja realizarea spirituală pentru a-i ajuta să înţeleagă ce simt deja. Îmi este explicat ce simt acum; sunt la nivelul “sufletul unei persoane îl învaţă.” Apoi, citind textul Cabalistic, încep să înţeleg ce simt.

Înainte ca senzaţiile spirituale să apară în mine, totuşi, textele cabaliste nu sunt o sursă de cunoaştere, ci Segula (o forţă miraculoasă) pentru mine, deoarece, în timp ce le citesc, sunt expus influenţei Luminii superioare, spălându-mă ca un jet de apă vie.

Aşadar, nu vreau să explic ce înseamnă fiecare frază din Zohar din punctul de vedere al Sefirot şi Partzufim aşa încât un student să nu se mulţumească cu o cunoaştere superficială. Vreau ca el, ea, să caute înăuntru, înăuntrul sentimentelor lor întrebându-se cum este. Apoi vor avea o şi mai mare dorinţă pentru revelare şi, de aceea formează o dorinţă, o nevoie pentru aceasta.
Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 4/11/2011, Cartea Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: