Un joc: Patrunzand in necunoscut

Mutarea noastra intr-o noua stare neexplorata pe care inca trebuie sa o descoperim, creand si selectand actiunile corecte, se numeste joc. Cu toate acestea, joaca este o activitate serioasa, care are grija de elementele necunoscutului. In timp ce jucam, ne studiem capacitatile noastre, inclinatiile noastre si scopurile, impreuna cu rezultatele. Cu fiecare iteratie, persoana avanseaza intr-o stare necunoscuta.

Cum avanseaza cineva in necunoscut? Daca stim inceputul si sfarsitul starilor, inseamna ca programul este deja in noi si ca noi abia acum il implementam,  in timp ce trecem dintr-o stare in alta. Totusi, in acest fel nu crestem. Avansarea spre o stare cunoscuta nu se traduce prin dobandirea uneia noi, ci numai prin acumulare de experienta. Daca o persoana stie care va fi urmatoarea stare, atunci ea este deja in ea.

Crestere, pe de alta parte, inseamna ca cineva sa dobandeasca o stare total noua si sa devina o persoana care nu exista astazi. Cum putem realiza asta in mod rational, matur si intr-un mod corect, daca nu cu ajutorul unui joc, o simulare? Natura insasi ne impinge implacabil pentru a invata din joaca.

Acelasi proces poate fi observat la nivelele nemiscat, vegetal si animal. Pentru a avansa, o planta angajeaza procese similare in ea, ca si un joc. Daca studiem planta  in timpul cresterii ei, apare identica cu a nostra la nivel animal si uman.

O persoana trebuie sa-si imagineze corect starea urmatoare in ea insasi, atat de mult incat sa primeasca forta de a creste in ea. De aceea, prezenta Creatorului in fiecare creatura este obligatorie. Cineva poate face un pas inainte numai daca acesta exista deja in el. O persoana trebuie, ca in mod constient sa atraga Lumina Creatorului, care provine din jumatatea lui superioara, ascunsa.

De aceea, persoana isi construieste modelul unei stari mai avansate, folosind grupul, care este un simulator al Lumii Infinitului, starilor spirituale si a daruirii reciproce. Cand o persoana efectueaza actiuni diferite, se asteapta ca Lumina sa actioneze asupra ei si sa o lase sa inteleaga ca cea mai corecta posibila stare a fost gasita. Cand se intampla asta? Cand Lumina il imbraca.

Lumina ramane in repaus absolut. Noi trebuie doar sa gasim similaritatea cu ea. Din toate formele posibile, in momentul in care alegem forma similara cu Creatorul, El imediat ne umple si noi devenim uniti unul cu celalalt. Aceasta este numita starea urmatoare. In acest fel, avansam.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 18.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: