Un singur suflet pentru toti

Lumea spirituala este un suflet unificat, unul singur  pentru toti. Prin unirea cu ceilalti, fiecare atinge acelasi suflet integral. In articolul “ 600.000 de Suflete,”  Baal HaSulam scrie ca nu exista nimic in lume decat un singur suflet.

Fiecare persoana atinge acest suflet colectiv intr-o maniera individuala, in raport cu programul lui sau ei sau Reshimot ( gene spirituale), exact asa cum in prezent, observam lumea inconjuratoare si o vedem fiecare in felul nostru. Eu nu pot compara gustul pe care eu  il obtin de la o anumita mancare cu cel pe care il obtin alti, sau impresia mea asupra unei picturi pe care o priveste si un altul. Fiecare are impresii care se potrivesc cu Reshimot-urile lui.

Chiar daca stam in fata aceluiasi tablou in spiritualitate, aceleasi lumi si Partzufim, fiecare primeste o impresie individuala a lui. Aceasta unicitate nu dispare.

Cum ma unific  cu sufletul integral?  O faci prin modalitatea dorintelor. Sa presupunem ca sunt in centrul lumilor spirituale: Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut, Adam Kadmon (AK), sau lumea Infinitului. Prin iesirea din mine, din egoul meu, si unificarea cu ceilalati, eu obtin dimensiunea sufletului integral. In el, eu percep lumea spirituala. Cu cat ma indepartez de egoul meu, obtinand Kelim-urile(vasele) celorlalti, cu atat mai exaltata este lumea pe care o percep.

Cum fac asta?  “Acumulez” noi dorinte din moment ce am doar un punct, un embrion, al sufletului. Noile dorinte pe care le obtin unificandu-ma cu ceilalati sunt, de fapt, Kli-ul (vasul) sufletului meu.

Din partea a doua a lectiei zilnice de Kabbalah 3/18/2011 “ Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: