Unde este intrarea in Lumea Spirituala?

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 153: NR nu sunt doua grade separate unul de altul. Mai degraba, sunt un grad, si ele doua sunt imbinate. Si exista cel superior care le guverneaza si se lipeste de ele, iar ele, de el. Si numele ei este Neshama.

Zohar-ul ne spune cum, dupa realizarea primului contact spiritual, noi intensificam aceasta conectare si vedem ulterioarele manifestari ale spiritualitatii. Atunci noi simtim nu doar primul grad al unificarii numit Nefesh(N), o stare de repaos (Nefisha), si capacitatea de a ne mentine in aceasta unire, ci si viata obisnuita, care este revelata in punctul primului nostru contact ca alta inalta, si adanca dimensiune, numita Ruach(R).

Daca nu stabilim primul contact, lucrul unificarii, nu vom revela intrarea in dimensiunea superioara (calitatea de a darui). Totusi, atunci cand stabilim acest contact intre noi, Lumina Superioara incepe sa o afecteze. O reveleaza, si intram intr-o complet alta dimensiune prin ea: lumea spirituala.

Tot ce se intampla in interiorul acestei conexiuni, poarta numele de lume spirituala. La inceput pare ca realizarea acestei conexiuni intre oameni duce la o viata mai buna, siguranta si senzatii placute. Si totusi asta nu e tot! In interiorul acestui punct comun, este revelata intrarea in lumea spirituala.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 27.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: