Unirea Luminii si a dorintei

Zohar, capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), Paragraful 32: Si te voi face un neam mare.. Si te voi binecuvanta… Retragandu-se din linia dreapta care nu este amestecata cu cea stanga, a fost recompensat cu iluminarea dreptei care este amestecata cu stanga…

Pentru ca s-a retras de la iluminarea celei stangi care nu este amestecata cu dreapta, a fost recompensat cu promisiune din cuvintele, Si (eu ) voi face numele tau mare, care este iluminarea stangii care este amestecata cu Hasadim din dreapta.

… Si tu vei fi o binecuvantare, care este iluminarea liniei mijlocii.

Avansarea de-a lungul celor trei linii este ca si cum mergi in doua picioare: pe de o parte este forta daruirii (linia dreapta si pe de alta – forta primirii (linia stanga). Cineva utilizeaza aceste doua forte sau linii ca sa avanseze, pasind pe una si dupa aceea pe cealalta. Totusi, directia in care se misca, care este determinata de asemenea de aceste doua forte, se numeste linia mijlocie.

De aceea, linia mijlocie nu este un fel de a treia forta. Nu exista o a treia forta! Linia mijlocie este combinatia corecta a liniilor stangi si drepte. Corecta combinatie asigura avansarea, mai intai via guvernarii calitatii de judecata si apoi mila, mai intai bine si apoi rau. Una arata relevatia fortelor raului, care imping omul din spate, alta releva fortele care il trag din fata. Omul avanseaza cu ajutorul acestor doua forte. Ele sunt ca doua autoritati prin care cineva controleaza si avanseaza el insusi. Exista o intreaga stiinta de cum sa le folosim.

Intelepciunea Cabala este numita a treia linie, calea de aur. Este metoda care foloseste corect aceste doua forte ale naturii: forta receptiei si forta daruirii, plus si minus. Intreaga noastra stiinta corporala contine de asemenea abilitatea de a folosi aceste doua forte: de la energia atomica, care contine de asemenea plus si minus, la moleculele care se alatura si se divid pe baza valentelor pozitive sau negative. Totul este format din doua forte opuse.

De aceea, studiul corect sta in a invata cum sa luam aceste doua baze naturale (Lumina si dorinta, plus si minus), pentru a le lipi intr-un singur intreg si pentru a asambla intregul sistem pana la universul infinit care include totul. Trebuie sa invatam astfel incat mecanismele pe care le construim prin unificare, cum ar fi motorul, refrigeratorul, aerul conditionat si asa mai departe, toate sa lucreze in cel mai bun si optim mod.

In esenta, intreaga intelepciune se reduce la a extrage beneficiul maxim din aceste doua forte. Si noi stam in mijloc, intre ele, in asa numita linie mijlocie.

Din partea a doua a  Lectiei zilnice de Cabala, 16.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed