Unitatea dorintelor decide totul

Intrebare: Ce inseamna ca trebuie sa dorim sa studiem Zohar-ul impreuna? Cum ar trebui sa o facem, ce sa simtim?

Raspunsul meu: Corectarea inseamna ca toate dorintele sunt unite la un loc. Atunci cand dorintele noastre sunt separate una de cealalta, simtim ca aceasta realitate sau aceasta lume se gaseste in ele. Cand ne unim dorintele impreuna, atunci in miezul lor vom simti o realitate numita Lumea Spirituala. Totul este foarte simplu si nu implica spatiu sau timp. Totul depinde de unitatea dorintelor ca un intreg, sau, de a fi separate una de cealalta.

Chiar acum percepem aceasta realitate deoarece dorintele noastre sunt neconectate si fiecare este independenta. In miezul micii voastre dorinte care tinteste numai spre binele vostru, percepeti ceea ce sunteti capabili sa percepeti in inima ei. Percepeti Lumina, dar cand Lumina apare in inima acestei dorinte, ea va va parea drept ceea ce vedeti acum. Vreti sa vedeti altceva? Ei bine, atunci nu veti putea face nimic altceva cu aceste dorinte pamantesti pana la Sfarsitul Corectarii.

Cand aceasta dorinta pamanteasca se reveleaza in inima noastra, ne simtim vii, iar ea creste. Pe urma descreste si incepem sa simtim ca murim. Mai apoi revine din nou la viata si iar moare de parca ar fi resuscitata pentru un scop dupa care sa se reintoarca in tainita ei. Oricum, pe langa aceasta, exista o alta dorinta numita punctul din inima, care ne vine de la un alt nivel spiritual. Aceasta este dorinta pe care o putem conecta cu celelalte. Nu putem conecta dorintele acestei lumi, care sunt inca dorintele nivelului vegetativ si animat. Ele exista intr-o forma ordonata, unde fiecare persoana este conectata cu ceilalti, pana acolo incat aceasta este o obligatie naturala si nimic mai mult.

Oricum, ne putem uni dorintele numite punctele din inima, si apoi sa percepem Lumea Sprituala din ele. Acesta este motivul pentru care trebuie sa imi imaginez aceasta dorinta comuna(kli-vas).   Este ceva palpabil care se afla chiar in mainile noastre. Daca am putea uni dorintele noastre de spiritualitate, punctele noastre din inima, impreuna, prin ajutor reciproc si conectare reciproca, atunci am putea percepe Lumea Spirituala. Oricum, senzatia dinauntrul lor trebuie sa ne fie comuna. Ea nu poate avea loc in fiecare individ separat deoarece ea este revelata prin intermediul unitatii dorintelor.

Ce este acel ceva care va fi revelat? Este conexiunea dintre dorinte. Aceasta conexiune se numeste implinire, Creator, sau Lumina care indeplineste dorinta. Nu revelam Lumina prin ea insasi. Revelam doar impresia de Lumina, calitatea daruirii care se intrupeaza in noi. Ea se intrupeaza in mod sigur in relatiile noastre de iubire si daruire a unuia fata de celalalt.

Exista o forta care ne prmite sa ne reunim la un loc si sa ne tratam unul pe celalalt cu daruire reciproca. Daruirea mea fata de alta persoana se numeste Lumina, iar daruirea reciproca revelata de mine in fiecare este numita Creatorul. Aceasta este semnificatia versetului –Din iubire fata de fapturile create, spre a-L iubi pe Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed