Unul Care Urca Conecteaza Toate Lumile Din Interiorul Lui

Intrebare: De ce Rabi Shimon a scris Cartea Zohar alegoric, ascunzand faptul ca este vorba numai despre conexiunea intre Lumina si dorinta?

Rapunsul meu: A ascuns el intr-adevar ceva? Gandeste-te cum a inceput cartea “Pomul Vietii” a lui Ari : “Stii ca inainte sa fie emanate lumile si create creaturile, o Simpla Lumina Superioara umpluse intreaga realitate”. Si dupa aceea a aparut un punct de dorinta si a inceput sa se dezvolte pana cand lumile si tot ce le populeaza au aparut din acel punct.

Nu este nimic altceva decat vointa de a primi Lumina si Lumina. Toate celelalte sunt dezvoltari ale relatiei dintre ele, unde Lumina ramane invariabila si dorinta se schimba in asemanare cu Lumina. Aceasta legatura este subiectul descris in scenele din Kabbalah si in special din Cartea Zohar.

Daca o persoana este pe un nivel spiritual, atunci el vede conexiunile dintre imaginea lumii noastre si nivelul sau spiritual. El vede cum fortele si calitatile descind din Nivelul Superior catre unul inferior, pe care noi toti il vedem. Toate numele calitatilor si fortelor pe toate cele 125 de nivele de deasupra lumii noastre raman aceleasi ca si numele din lumea noastra, dar cand el citeste fiecare nume, el vede radacinile, in locul obiectelor materiale.

Cand cineva ajunge la ecran si intra in Lumea Spirituala, depasind Machsomul, acestuia incepe sa i se dezvaluie sursa a tot ceea ce se intampla in lumea noastra. Acesta vede tabloul acestei lumi si cum este proiectata in interiorul lui de la un nivel inalt, de asemenea cum este divizata in nivele : neanimat, vegetativ, animat si uman.

Aceasta viziune ii induce lui automat numele tuturor fortelor si calitatilor din Lumea Superioara, folosind numele obiectelor materiale, intrucat ele sunt materializari ale Fortelor Superioare care descind in aceasta lume.

Atunci cand gaseste toate conexiunile intre aceasta lume si nivelul sau spiritual, el urca la urmatorul nivel superior. Intre timp, aceasta lume ramane neschimbata si pastreaza aceeasi forma. Pe noul nivel continua sa caute conexiuni intre radacini (calitati la nivel spiritual), precum si proiectia lor in aceasta lume. Cercetarea coboara pentru a corecta calitatile lui, le corecteaza pana la un anumit grad, pana vede o imagine mai clara a nivelului superior. Dupa ce el discerne toate fortele, calitatile si conexiunile, completeaza acest nivel spiritual si urca la urmatorul.

Chiar daca acest proces poate suna monoton, este de fapt, captivant, ca o descoperire extraordinara. Imaginea acestei lumi ramane aceeasi, pana cand ajunge la o corectie completa – Gmar Tikun, unde ajunge in starea in care toate se unesc intr-unul singur. Toate Fortele, Luminile, si dorintele se unesc intr-un tot unitar si acesta este pe deplin unit cu Creatorul

Atunci cand o persoana vede legatura dintre aceasta lume si ultimul, cel mai inalt nivel, el atinge starea de adeziune cu Creatorul si totala echivalenta cu El. Spus altfel, a ajuns in Lumea Infinitului.

Toate dorintele – chiar si cele mai necorectate ale lumii noastre, sau cele corectate, si toate pozele si imaginile se vor transforma intr-o realitate unificata numita „Creatorul si Numele Lui e Unul”. Acolo va fi doar o singura dorinta, HaVaYaH.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed