Urcand nivelele Unitatii – pana la Infinit

Zoharul, Capitolul “BeShalach (Cand Faraonul a trimis)”, Nr. 110… este scris, “ Aceasta este marea mare”. Si animalele sfinte sunt acolo, Nukva si Chazeh de ZA si deasupra, primind de la cele animale ale lui ZA, iar ea este al patrulea animal, de la care toata lumea primeste, chiar si Merkavot de la Sitra Achra si natiunile lumii. Si toate masele si taberele calatoriei sunt sub mana ei, mergand cand spune ea si oprindu-se cand spune ea. Cand ea merge toti merg, din moment ce toti sunt atrasi de ea.

Noi doar studiem legatura dintre Zeir Anpin si Malchut, unde Zeir Anpin este Creatorul (Kadosh Baru Chu) si Malchut este Shechina, suma sufletelor. Suntem parti ale lui Malchut iar la gradul in care devenim inclusi in Malchut, insemnand dorinta de a ne uni intre noi, primim conectarea cu Zeir Anpin si apoi el ne va influenta.

Evident, fiecare primeste de la Nukva, Malchut al Lumii lui Atzilut, dar fiecare persoana primeste la gradul unitatii sale cu ea, la gradul implicarii sale in conectarea dintre Nukva si Zeir Anpin.

Nukva si  Zeir Anpin sunt prezente de la cel mai mic stadiu, aceasta lume, pana la starea perfecta, Lumea Infinitului, totala corectare a conectarii lor. La gradul in care o persoana este inclusa in Nukva, de la ea primeste toate gradele scarii ascensiunii spirituale.

Mai departe, nu avem nevoie de altceva decat sa ne unim cu Nukva. Gradul unitatii cu Nukva, Malchut al Lumii lui Atzilut, este ceea ce determina inaltimea gradului nostru pe scara lumii, pana la corectarea finala .
Din partea a 2a a Lectia yilnica de Cabala 10/23/10,  Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: