Urcarea spirituala

Studiem textele Cabaliste despre Lumea Superioara, partea ascunsa a realitatii. Cabalistii descriu aceasta realitate, aceasta lume intr-o forma poetica, si nu intelegem  ce spun.Par sa ia cuvinte din aceasta lume sa ne spuna despre Lumea Superioara. De ce este asa?

Pentru ca Lumea Superioara este lumea fortelor  care coboara in lumea noastra si efectueaza si o actiune in ea. Toate evenimentele care au loc in lumea noastra le vedem deja ca derivand din forte care le declanseaza. Nu percepem fortele, nu stim sau simtim de unde vin. Vedem efectele actiunilor sale: lumea noastra si noi insine.

Ni s-a dat o oportunitate sa citim si sa auzim despre Fortele Superioare, cum coboara si pun lumea asta in miscare. Cabalistii descriu asta ca in drumul nostru inapoi la sursa sa ne ridicam din actiunile pe care aceste forte le indeplinesc aici, in lumea noastra, la radacinile ei. Daca citim cartile scrise de Cabalisti cu aceasta  intentie , atunci aceste texte ne afecteaza si, treptat pe masura  efortului nostru, incepem sa-i aduce mai aproape, ca un copil cu ajutorul jocului care treptat il ajuata sa se dezvolte si sa cresca.

Dar mai exista o conditie. Fortele la care dorim sa urcam nu sunt obisnuite, ca si in lumea noastra. Fortele Superioare ne sunt opuse noua ;sunt fortele daruirii. Iar noi suntem cei care primesc dorita de a simti placere care este influentata de ele.

Ca sa putem ajunge la natura daruirii din cea a primirii, trebuie sa ne organizam singuri in grup ca sa deschidem Zohar si, in timp ce citim in grup sa incercam sa ne gandim la unitatea noastra intrucat aceasta este natura acelorasi Forte Superioare care ne afecteaza. Acestea ne vor afecta nu doar prin actiunile lor care ne conduc, asa cum o fac pentru toata umanitatea si lumea, dar si cu proprietatea de a darui.

Totul se intampla conform dorintei noastre. Daca dorim nu doar sa fi afectati de Fortele Superioare dar si sa devenim la fel ele si sa obtinem proprietatea de a darui, treptat ne vom schimba si deveni parte a acestor forte de daruire.

Asta inseamna ca treptat vom urca din aceasta lume la nivelul Fortelor Superioare. Cu siguranta nu vom urca si cobori psihic, dar incepem sa ne organizam, realizand si fiind de acord cu acea forta de daruire care ne afecteaza din ce in ce mai mult ; ne identificam cu ea.

Aceasta forta ma umple chiar mai mult, iar eu ma port in consecinta. Asta are legatura cu „urcarea spirituala„ care are loc in conditiile in care eu sunt in grup si doresc la fel ca si ceilalti sa simt cum dorinta de a darui ne umple.

Sa ne andim la asta in timp ce citim Zohar si vom reusi !

Din partea a2a Lectia zilnica de Cabala 10/19/10 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: