Valoarea unei zile din Conventia de Kabbalah

Intrebare: La ultima conventie am vazut cativa studenti care erau iritati si prost dispusi. De ce? Este un semn al avansarii cuiva, daca acesta simte ura in loc de iubire?

Raspunsul meu: Zohar-ul spune ca atunci cand studentii lui Rabi Shimon se pregateau sa studieze, isi ascundeau ura unul fata de celalalt si cautau cai de a simti iubire deasupra urii. Aceasta iubire este rezultatul pe care il cer din studiu (vezi Zohar, capitolul Ki Tissa-Cand primesti, paragraf 54 si Aharei Mot-Dupa moarte, paragraf 65). Si intr-adevar, miraculoasa forta continuta in textele Kabalistice le-a adus iubirea si s-au ridicat deasupra urii native, avute. Mai mult, ura nu le-a fost relevata accidental, ci ca rezultat al studiului si marilor eforturi depuse.

Cand are loc o Conventie de Kabbalah, acest eveniment este foarte important si poate face ca o persoana sa treaca prin multe stari. O persoana nu poate fi intotdeauna intr-o stare de urcare,  considerand  daruirea si ascensiunea spirituala deasupra lucrurilor lumesti .

O mare adunare de oameni atrage o Lumina puternica prin dorinta lor comuna si aceasta Lumina incepe sa-i scuture. De aceea oamenii trec prin stari contradictorii: dragoste si ura, intelegere si confuzie, bucurie in legatura cu cat de norocos esti, ca esti prezent la conventie si, in momentul urmator intrebandu-te ce cauti totusi, tu, acolo. Aceasta este maniera in care starile spirituale sunt foarte repede procesate in noi. Treci prin mai multe stari, intr-o zi din Conventie, cat ai trece intr-o jumatate de an de studiu regulat.

Totusi, pentru a folosi timpul petrecut in Conventie cat mai efectiv, o persoana trebuie sa treaca prin aceste stari constient si sa fie pregatit pentru ele. In acest fel, totul depinde de pregatirea sa pentru Conventie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: