Vanzand dreptul din nastere

Zohar, Capitolul Haiei Sarah (Viata Sarei), Paragraful 155:…Astfel, cei drepti isi purifica trupurile, ceea ce  vine din forta de stanga, pana cand ei sunt merituosi sa primeasca Mohin din linia de mijloc. Asta este deja Lumina Hasadim, cu un pic de Lumina Hochma imbracata in ea. Si peste primirea Mohin, Guf (trup), care dispretuieste autoritatea sa, este ca si Esav. Si o impresie a acestei degradari ramane in trup, dupa trecerea sa, de asemenea, pana cand il duce la decadere, adica la o anulare totala a puterii de primire, pana cand nu mai ramane nicio farama din el…

Esav este decizia mea interioara. Este atunci cand incep sa inteleg ca nu mai pot lucra cu dorinta mea de a primi placere, asa cum am lucrat mai inainte, cu ea, adica de dragul de a primi in mod egoist. Mai mult, aceasta decizie este finala si ireversibila.

A vinde dreptul din nastere inseamna ca nu-mi folosesc dorinta mea de a primi placere, in forma sa primara, de dragul de a primi. Ceea ce vand nu sunt dorintele egoiste (Kelim) in sine, ci sistemul in care sunt folosite. Cu asta, atitudinea mea anterioara asupra vietii, dispare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: