Vom face si-L vom auzi pe Creator

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi Inainte), Paragraful 315: Binecuvantati pe Domnul, voi ingerii Lui…dupa ce ati auzit vocea cuvantului Sau.

O persoana este numita inger atunci cand efectueaza actiuni automate, fara a-si folosi mintea. El nu are propriul cap (Rosh) si face ceea ce ii este spus. El realizeaza ceea ce crede altcineva. Aceasta stare este numita inger, deoarece un inger este o forta care actioneaza fara discernamant.

Prin urmare, in instructiunea vom face si vom auzi, noi realizam ‘vom face’, ca ingerii. De aceea este scris: …ingerii Lui …dupa ce au auzit vocea cuvantului Lui. Noi, de asemenea, vom actiona si apoi vom auzi. Actionand fara acordul interior sau fara o intelegere clara a motivului si scopului faptei noastre (deoarece ele sunt atributele unei stari inalte), meritam un grad mai inalt.

De fapt, acesta este cel mai natural mod de a actiona. Este similar unui copil care in timp ce joaca un joc necunoscut repeta cuvintele unui om mare desi nu intelege ce spune. Putem spune orice aiureli, copilul le va repeta foarte serios. Daca efectuam o actiune, el ne va copia in totalitate cu dorinta si pasiune. Astfel invata un copil. Cel mic nu poseda o minte (Rosh, capul Partzuf-ului); mintea este atributul Celui mare. Cel mic are doar corpul (Guf, al Partzuf-ului) pentru a realiza sarcinile.

Totusi, atunci cand cel inferior il urmeaza pe Cel Superior si se anuleaza pe sine inaintea acestuia, atunci el dobandeste mintea Celui Superior si devine similar cu el. Aceasta este esenta expresiei vom face si vom auzi.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 3.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: