Vorbeste celor Iscusiti

Torah, “Exodul,” 28:3: Si vei vorbi tuturor celor iscusiti, pe care i-am umplut cu spiritul intelepciunii, iar ei vor face vestmintele lui Aaron pentru a-l sanctifica, astfel incat el sa Ma serveasca [ca un Kohen].

Si vei vorbi tuturor celor iscusiti, inseamna ca ar trebui sa alegi dintre toate dorintele acelora care, pe de o parte au o energie mai mare a egoului, care se potriveste cu Lumina lui Hochma, care sunt deja umpluti cu intelepciune, adica sunt, corectati. Trebuie sa-i aduni in interiorul tau si sa ii transformi intr-o singura dorinta interioara serioasa, mare si expansiva, dar care, este deja corectata si plina de Lumina. Cand vei aduna toate acestea, atunci, apare “imbraca-l pentru a-l sanctifica, astfel incat sa Ma serveasca [ca un Kohen].

Acesta este modul in care este formata o imagine spirituala: este egoista intern, separata in multe nivele de egoism si astfel sunt si vestmintele. Ele au aceleasi nume ca in lumea noastra: pantaloni, centura, haina, haina de ploaie.

Tora ne spune din ce ar trebui sa fie facute hainele: fire de aur, lana si tesatura stacojie, etc. este vorba despre dorintele exterioare care opereaza cu scopul de a darui, dar care contin egoul necesart pentru ca o asemenea dorinta corecta sa fie formata.

Din emisiunea Kab TV “Secretele Cartii Eterne” 8/19/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: