Zohar: O poveste a Urii si Iubirii

Intrebare: Stau la lectie si citesc Zoharul si fac un efort impreuna cu ceilalti. Poate fi asta privit ca „dorinta de sacrificiu”?

Raspuns: Nu, nu poate. De unde sa stiu eu ceea ce tu citesti? Poate ca pur si simplu te bucuri de ceea ce explica Zoharul intr-un limbaj usor, atractiv si excitant.

De ce ne bucura si ce vrea el sa explice? Zoharul explica faptul ca doresc sa ma conectez cu tine, si ca voi depasi stadiile pe care le descrie. Este foarte simplu! Ce spune autorul Zoharului? „Ne adunam in timp ce simtitm ura unii pentru ceilalti; sintem separati de un abis total. Si atunci incercam sa ne unim”.

La acel moment, nu exista nici o carte Zohar in fata lor; ei tocmai se pregateau sa o scrie. Si ce scriu ei atunci? Ei incep munca mutuala si incep sa caute: „Cum sa ne apropiem mai mult unii de altii? Ce putem face pentru a experimenta macar o mica apropiere?”

Cum putem gasi conexiunea dintre noi, reteaua care ne leaga, si care deja exista? Ce relatii definesc aceasta conexiune si care sint stadiile acesteia? Care forte interne din noi, lucreaza: invidia, senzualitatea, ura, lupta pentru recunoastere, dreapta, stinga sau linia de mijloc? Daca le corectam, facem o restrictie, apoi un ecran si daca ne ridicam dincolo de vointa noastra de a primi placere (dorinta), cum putem dobindi ceva? Resping asta si asta, actionez in acest mod sau in altul…”

Si astfel, ei au inceput sa scrie Cartea Zohar bazindu-se pe ceea ce ei experimentau in conexiunea lor mutuala, pina cind au atins asemenea stadii spirituale exaltate, astfel incit fiecare grad era de 10 ori mai mare decit cel anterior: de la unu la zece, urmat de sute, apoi mii si apoi zeci de mii (Ribo). Vezi ce nivele au atins? Aceasta este puterea unificarii lor. Si despre asta au scris ei.

De aceea, daca doriti sa va imaginati pe sine intr-un asemenea stadiu, atunci tot ceea ce ei au descris va va afecta, astfel incit voi, deasemeni sa fiti mai aproape unii de altii si in conexiunea voastra cu ei, sa parcurgeti aceleasi stadii, pina cind atingeti stadiul in care un Kli perfect (dorinta) este umplut cu Lumina Infinita.
Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/27/10, “Introducere la Cartea Zohar,” Articolul “Voi sinteti Partenerii mei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: