Zohar-ul e dezvaluit in conexiunea dintre noi

Zohar, Capitolul VaYetze (Si Iacob a iesit), Paragraful 252: Dar Jethro nu era asa de mult indreptat catre Moise, caci Laban era un vrajitor si facea toate faptele lui impotriva lui Iacob cu vrajitorie. Si pentru ca acum Iacob nu voia sa fie retinut acolo, de vreme ce Creatorul ii spusese, Intoarce-te in tara parintilor tai, el nu voia sa fie retinut si sa incalce porunca Stapanului sau. De aceea nu i-a cerut permisiunea.

Exista doua feluri de forte. Pe de o parte, exista fortele care ne impiedica sa ne unim, numite ajutor impotriva, care par sa se opuna unificarii noastre. Pe de alta parte, exista fortele care promoveaza unificarea. Avem nevoie de amandoua. Trebuie sa recunoastem fortele aparent negative, toate aceste rautati din noi (Laban, Esau si altii) precum si fortele aparent pozitive (Iacob, Isac si altii) care sunt impotriva lor.

Toate aceste forte lucreaza fie pentru, fie impotriva unificarii. Si depinde de noi sa decidem cine va invinge si cum. Atunci vom descoperi ca toate trebuie sa fie asa cum e descris in Torah si astfel vom dezvalui intreaga ei poveste. Unde? Ea e dezvaluita in conexiunea dintre noi, lucrand cu fortele separarii si cu cele ale conexiunii.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Kabbalah 1.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: