Zohar-ul este legatura cu Forta Superioara

Singura oportunitate pentru a fi in conexiune cu Forta Superioara care ne corecteaza este prin citirea Zohar-ului. Evident, celelalte carti ne ajuta, de asemenea, dar Zohar-ul are cea mai mare forta de a ne conecta.

Daca am putea pastra intentia corecta pentru o perioada mai lunga de timp, am citi Zohar-ul mai des. De fapt, suntem inca incapabili sa mentinem intentia corecta pentru mai mult de 45 de minute. Pe durata acestor 45 de minute, totusi, trebuie sa ne concentram exact pe ceea ce ne dorim de la el si cum ne imaginam starea noastra viitoare descrisa in Zohar. Este foarte important.

In lumea noastra, un copil ia exemplu de la adulti, asteptand sa devina similar cu ei in tot ceea ce vede. Nimic altceva nu este mai important pentru el. Nu are nicio intelegere, realizare sau orice altceva, doar repeta exemplele pe care adultul i le demonstreaza.

In mod similar, trebuie sa ne dorim sa simtim realitatea de care ne vorbeste Zohar-ul si sa ne imaginam ca totul este conexiunea dintre noi. Zohar-ul descrie in mod constant conexiunea dintre noi: Zeir Anpin, Malchut, cele trei linii, limitarile, si asa mai departe. Descoperim toatea acestea printre noi deoarece dorintele noastre comune sunt singurul loc unde relevatia poate avea loc. De aceea, nu avem nevoie de nimic altceva decat de o dorinta puternica pentru ca Lumina sa vina si sa reveleze aceasta conexiune dintre noi. Toate aceste fenomene despre care citim in Zohar, trebuie sa fie gasite in noi.

Actiunea insasi este destul de simpla, dar nu este usor de realizat. Ia timp sa realizezi o stare in care stai in fata unei carti, iti imaginezi ca ea vorbeste despre conexiunea dintre noi si, in ea, descoperi toate aceste cuvinte si actiuni. Totul este in conexiunea dintre noi; acolo se reveleaza Creatorul.

Este destul de dificil sa combini toate astea, dar cand o faci, dorinta de a revela conexiunea dintre toti devine singura legatura cu Forta Superioara. Si nu ai alte mijloace decat Cartea Sfanta Zohar, care descrie starile pe care vrei sa le descoperi.

Apoi, ca un copil care se straduie sa devina adult, tu doresti revelarea si aspiri la ea cu toata puterea ta.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 12.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed