Zohar-ul este pentru cei ce tanjesc dupa Lumina

Zohar-ul este scris pentru oamenii care doresc sa atinga scopul creatiei si care tanjesc dupa Lumina care reintoarce la Sursa. Fara Lumina, este imposibil sa corectam dorintele noastre si sa Il revelam pe Creator in ele. Din acest motiv Cartea Zohar, ca si intreaga Torah, poate fi elixirul vietii, sau o otrava mortala.

Aspirantul trebuie sa isi verifice intentia inainte de a se apropia de Zohar si de Torah, in general. Daca prin ajutorul studiului el doreste sa obtina Lumina care indreapta, Torah devine un elixir al vietii pentru el, asa cum este scris: Am creat inclinatia rea si v-am oferit Torah pentru corectia ei, deoarece Lumina din ea Reformeaza.

Daca, totusi, individul nu isi doreste sa daruiasca, adica sa se intoarca la Sursa, si studiaza Zohar-ul motivat de vointa lui de a primi placere si de a se umple, daca el urmareste alte obiective (lucru care se numeste idolatrie), atunci, studiul sau se transforma intr-o otrava mortal si il distanteaza persoana de scopul creatiei.

Prin urmare, trebuie sa fim prudenti si sa ne amintim ca in timpul studiilor noastre, in special atunci cand citim Zohar-ul, noi pregatim dorintele noastre pentru Creator. Vrem ca El sa dea dorintelor noastre puterea de a darui si ca rezultat sa se reveleze pe Sine in aceste forte ale daruirii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 27.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed