Zohar-ul ne deschide lumea

Noua ni se pare ca Zohar-ul vorbeste mereu despre acelasi lucru – cele trei linii. Dar asta numai pentru ca inclinatia rea se teme de cele trei linii. De fapt, cele trei linii exprima principiul conexiunii intre toate partile, intre toate detaliile din realitate. Insa aceasta conexiune apare in diferite forme, la miliarde de niveluri. Ca urmare, Zohar-ul ne prezinta acest lucru prin diferite descrieri, care trezesc in tine diferite forme de conexiune. Toate astea se fac pentru a le acorda la tine, a le verifica si a le organiza in tine.

In realitate, nu exista nimic, cu exceptia dorintei de a primi si a intentiei de dragul daruirii. Insa de fiecare data apare cate o noua poveste, pentru ca exista un numar infinit de uniri diferite. Pur si simplu, suntem incapabili sa simtim de fiecare data o noua dispozitie, sa experimentam un nou gust, o conexiune diferita sau o noua revelatie.

Atunci cand incepem sa simtim fiecare actiune despre care ne spune Zohar-ul, vom intelege ca acesta ne instruieste sa verificam o anumita unire, o anumita actiune, apoi o alta si asa mai departe. Cartea dezvaluie mereu noi conexiuni in noi – si astfel ne deschide lumea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: