Zohar-ul Poate Fi Simtit Doar Cu Inima

Cand citim Cartea Zohar, trebuie sa vedem legaturile dintre fortele mentionate in povestiri si sa incercam sa le sortam in interiorul nostru, pentru ca totul exista in interiorul nostru. Zohar-ul ne da o imagine a altei realitati spiritual, necorporala. Trebuie sa-l gasim si sa-l identificam in interiorul nostru.

Prin eforturile noastre, noi trebuie sa atingem un nivel la care lucrurile descrise in Cartea Zohar vor incepe sa se instaleze in sentimentele noastre si in inima noastra. Vom incepe apoi sa recunoastem personajele si obiectele sub forma de calitati, si toate actiunile care sunt descrise – sub forma unor actiuni de daruire sau de primire. De exemplu, atunci cand auzim cuvintele „Iesod”, „Ierusalim”, „Iacob” si „bine”, nu vom vizualiza imaginile lor corporale, ci vom simţi imediat calitatile lor interioare.

Dintr-odata vom realiza „Oau! Intreaga lume se afla in interiorul meu!”. Va fi o mare surpriza pentru noi sa descoperim acest lucru. De exemplu, vom simti „Chiar acum cobor scara si apoi merg la Ierusalim”. Si va fi clar ca efectuam toate acestea in interior.

Acest lucru va veni treptat, ca urmare a citirii Cartii Zohar. Nu avem nici un alt mijloc de a face asta, dupa cum explica Baal HaSulam la punctul 155 din „Introducere in Talmud Eser Sfirot”. De aceea, noi trebuie sa incercam intotdeauna sa recunoastem si sa „aranjam” totul in interior.

Ne-am nascut si am existat de zeci de ani in aceasta lume, am trecut inainte prin mai multe reincarnari . Avem Reshimot din toate reincarnarile anterioare, si intotdeauna suntem situati in aceasta perceptie confuza si falsa a acestei lumi. Cu toate acestea, putem realiza ca este o minciuna.

Aceasta realizare va veni treptat, permitand Luminii sa lucreze in noi. Acest lucru nu se poate intampla dintr-odata, deoarece modificarile pe care Lumina trebuie sa le desfasoare in noi sunt extreme. Lumina nu trebuie doar sa va schimbe, ci trebuie sa va aduca la aceasta perceptive, constient. Aceasta trebuie sa ne ajute sa intelegem si sa fim de acord cu schimbarea, sa devenim mai inteligenti, si cu adevarat sa venim la ea la propriu.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa exercitam efort. Facand asa, vom participa la proces si vom fi gata pentru o presiune si o influenta si mai mare din partea Luminii.

Efortul nostru se afla in legatura cu grupul, pentru a primi de la el importanta obiectivului si perceptia corecta. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori cand citim Cartea Zohar, cu conditia sa ne apropiem de studiu in mod corect, dupa cum scrie Baal HaSulam in „Prefata la Cartea Zohar„.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed