Zohar-ul: Stralucirea Lumilor Superioare

Zohar-ul este cea mai importanta Carte in intelepciunea Cabala. Este scris ca nu exista o carte mai magica, secreta, ascunsa, magnetica, sau de neinteles precum Zohar-ul. Acest lucru este cu adevarat asa.

Cartea Zohar este revelata in doua etape. In primul rand, trebuie sa imi formez o parere corecta despre Carte, adica sa ma corectez pe mine, cititorul. Pentru a citi Zohar-ul , in locul ochelarilor obisnuiti, am nevoie de unii complet diferiti care sa imi ingaduie sa recunosc fenomenul spiritual din aceasta Carte. Prin urmare, eu trebuie intai sa dobandesc organele spirituale de perceptie (Kelim). Apoi cartea mi se va revela si va fi cu adevarat Zohar (Stralucirea, Iluminarea) pe care autorii acestei Carti au revelat-o si au descris-o acum 18 secole.

Cabalistii, ating Lumina Superioara care a creat dorinta de placere si i-a dat forta de a primi (placere). Lumina a dat intentia de a actiona de dragul daruirii, si apoi a spart aceasta dorinta, transormand-o intr-o intentie egoista. In acest fel, dorinta de placere devine o dorinta de a primi de dragul de sine. Si acum din lumea noastra, noi corectam gradat aceasta dorinta de placere, astfel incat ea devine o dorinta de daruire, si prin urmare atinge corectia.

Toate aceste fenomene (coborarea de Sus in jos, adica, coruperea dorintei si intentiei, si corectarea lor ulterioara) sunt efectuate de Lumina, deoarece nu exista nimeni in afara de El. Toate schimbarile, tot ce se intampla in interiorul dorintei de placere, este facut de Lumina. Nu exista altcineva care sa faca aceasta actiune. Si toate actiunile Luminii sunt asupra materiei, care este dorinta de placere. Inainte ca Lumina s-o influenteze, dorinta de placere este, pur si simplu, o materie fara forma. Lumina decide in ce se transforma si ce forma sa ii dea, asa cum este scris, Lumina misca dorinta.

Prin urmare, daca vrem sa facem schimbari, trebuie sa atragem Lumina Superioara asupra noastra. De aceea noi citim Cartea Zohar cu o singura intentie: pentru ca Lumina sa vina de vreme ce este forta care ma va schimba. Prin citirea Cartii Zohar eu cer corectia mea. Aceasta ste cea mai corecta atitudine fata de Carte.

Din partea 2 Lectia Zilnica de Cabala, 30.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: