Zohar-ul vorbeste in Limbajul Ramurilor

Zohar, Capitolul Chayei Sarah (Viata Sarei), Paragraful 12: …din acest motiv, cei rai au fost stersi din Cartea lui Dumah, caci el tinuse cont numai de linia mijlocie, unde cei rai nu erau inclusi. Asadar, cine sa vrea redesteptarea lor din morti? In timpul reinvierii din morti, Dumah ii va da socotela ingerului Matat la cimitir. Dar cine ii va vrea pe cei rai care nu au fost numarati de Dumah in cartea invierii din morminte?

Intrebare: Acest text poate sa aduca spaima si confuzie prin cuvinte ca morti si cimitire. Care este interpretarea corecta a acestor cuvinte?

Raspunsul meu: Trebuie sa intelegem ca Zohar-ul vorbeste in limbajul ramurilor, asemeni cartilor de Kabbalah. Metoda nu numai ca ne ofera cunoastere, ci mult mai important, ne transmite impresii. Aceasta are ca scop ca noi sa atragem Lumina Corectarii din Lumea Spirituala, pentru a reusi sa atingem starea corectata.

Nu vorbim despre corpurile fizice sau despre lumea noastra materiala, si nu trebuie sa ne corectam mainile si picioarele; nu problemele medicale trebuie sa ne preocupe, acestea se trateaza la doctor. Zohar-ul ne vorbeste despre corectarea sufletului. Deci, desi Zohar-ul foloseste cuvinte din lumea aceasta, ele fac aluzie la notiuni spirituale, insemnand ca ele sunt legate de fortele si calitatile noastre interioare.

Acestea sunt calitatile pe care vreau sa le studiez acum. Procedez asfel, pentru a intelege care parte din mine este afectata, care parte trebuie sa fie corectata. Fac astfel, pentru a avea nevoia de a dori sa ma corectez. Acesta este scopul Zohar-ului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: