Pe calea corectiei

  Poporul lui Israel au primit Tora cand acest grup a fost de acord sa se uneasca intr-un singur om cu o singura inima, in responsabilitate reciproca. Datorita legaturii dintre ei, au primit, la inceput, cele zece porunci de baza, cele “Zece porunci,” planul corectiei noastre complete fata de cele zece Sefirot intregi.

Aceasta inseamna ca trebuie sa fiu corectat in concordanta cu aceste zece legi: sa respecti asta, sa nu faci asta si asa mai departe, adica, sa indeplinesc cele zece conditii. Apoi incep sa ma adaptez la celelalte legi care imi sunt revelate.

Descopar ca imi construiesc un “vitel de aur,” apoi mi se manifesta “apele disputei”, apoi “pacatul spionilor,” sau ar putea sa-mi lipseasca ceapa si usturoiul pe care le mancam in Egipt. Aceasta inseamna ca persoana descopera diferite stari, pe care incearca sa le corecteze. El trebuie sa fie imersat in sfaramare si sa simta toate aceste atribute. De aceea Tora descrie atat de multe pacate.

Asa ca, in loc de detalii ale celor zece legi principale, primim o intreaga carte care ne indruma cum sa trecem, gradual, prin noi coruptii si corectii in interiorul nostru. Daca actionati corect, Lumina care Reformeaza straluceste peste voi, va trezeste, aratandu-va si luminandu-va diferitele gauri negre.

Atunci incepeti sa intelegeti cine sunteti si plangeti, incercand sa va conectati, de fiecare data, cu altii intr-un singur om cu o singura inima. Si va sunt revelate formele de conectare de care aveti nevoie.

In cele din urma, completati toate corectiile si asta inseamna ca ati indeplinit toate cele “zece porunci” care v-au fost clarificate de-a lungul procesului, alcatuit din 620 de corectii sau “porunci.”

Daca sunteti de acord sa va uniti ca un om cu o singura inima, trebuie sa mergeti inainte acum, sa pastrati linia si, la fiecare pas, sa fiti conectati ca “un om.” Apoi veti incepe sa descoperiti o cadere dupa alta: vitelul de aur, apele disputei, pacatul spionilor si asa mai departe. De fiecare data veti descoperi o problema si o veti corecta.

Aceasta cale este numita “calea Torei” sau “calea Halakha” (cuvantul “Halakha” vine de la cuvantul ebraic “Alicha” sau “de strabatut”), care este un set de legi pe care o persoana ar trebui sa le urmeze. Cand dati peste o problema si nu stiti ce sa faceti, Tora va spune cum sa efectuati corectia. In acest fel voi veti alcatui intregul vas al sufletului colectiv.

Cartea Torei ne vorbeste despre procesul intern prin care trebuie sa treceti, despre clarificari si corectii. Daca cititi aceasta carte si simtiti ceea ce spune, vedeti calea.

Calea este lunga si nici nu ati inceput sa avansati, inca, dar puteti citi despre asta, sperand ca o oarecare corectie din viitoarele corectii vor straluci asupra voastra. Astfel ca, de acolo, veti primi iluminarea numita Lumina Inconjuratoare sau Lumina care Reformeaza.

Aceasta se va intampla daca va doriti toate aceste corectii si daca intelegeti semnificatia a ceea ce cititi. Poate ca o cititi ca pe un roman istoric sau ca pe o carte de legi? Totul depinde de atitudinea voastra.

Este la fel cand vine vorba despre Zohar si Studiul celor Zece Sefirot. Toate cartile vorbesc despre acelasi lucru: cum sa dezvaluim raul din interiorul fiecaruia si cum sa il corectam. Aceasta este numita “Tora” caci atat revelatia raului cat si corectarea lui se petrec multumita Luminii care reformeaza. Daca o persoana lucreaza asupra acestor corectii, inseamna ca studiaza Tora. Fara asta, el studiaza, pur si simplu, pentru a acumula cunostinte seci.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 11/2/2011, “The Love for the Creator and Love for the Created Beings”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: