Ecranul este contributia ta adusa realitatii spirituale

Intrebare: Ce este un ecran (Masach)?

Raspuns: Ecranul este ceea ce aduce Lumina si dorinta la echivalenta. Suntem subiectii legii echivalentei formelor, pe care trebuie sa o atingem intre creatie si Creator.

Creatorul isi retine calitatile Sale naturale, in timp ce creatia obtine intentia externa a daruirii deasupra dorintei naturale de a primi, si obtine aceaste intentii de la Creator. Ambele trebuie sa fie similare si identice datorita acestor calitati. Persoana trebuie sa obtina forma Creatorului. De aceea este numit om (Adam, ceea ce inseamna “similar” Creatorului).

Genele informationale a stadiilor urmatoare (Reshimo) includ perechea: Lumina si dorinta. Aceasta este imaginea catorva stadii spirituale care nu sunt inca realizate. Ele sunt create pentru tine, sa le iei si sa le transformi intr-un stadiu real.

Sa presupunem ca avem un restaurant si o persoana flamanda. Dar aceasta persoana infometata (tu) trebuie sa vina la restaurant, sa plateasca si sa primeasca mancarea. Apoi vei putea sa iti satisfaci foamea. Altfel spus sunt necesare cateva actiuni: efortul, plata, si primirea implinirii.

Pe de o parte conditia este foamea, pe de alta parte implinirea este “Reshimo”.  Restul muncii mele pentru a o implini este numit “ecran”.  Ecranul este ceea ce creaza un stadiu spiritual dintr-un Reshimo potential. Un Reshimo este ca o informatie din calculator, inregistrata undeva pe “discul” meu. Cand apas butonul si apare informatia sub forma unei imagini, primirea deja este indeplinita.

Din partea a 4a  Lectiei zilnice de Cabala 2/28/11, “Introducere la Panim Meirot uMasbirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: