Există dăruirea pură în natură?

Întrebare: Ce este starea de dăruire? Ce simte omul care se află în această stare?

Răspuns: Înțelepciunea Cabala, care studiază natura omului, starea lumii și întregul univers, afirmă că nu există dăruire la nivel corporal. Întreaga natură a lumii noastre este egoism, adică dorința de a primi.

Nimeni nu dă nimănui nimic. Nimeni nu poate. Nici o ființă la nivel mineral, vegetal, animal sau uman, nu poate da nimănui nimic fără a primi ceva în schimb. Și aceasta nu este dăruire, ci mai degrabă un schimb, primire.

Dacă dau pentru a primi ceva bun în schimb, înseamnă că primesc. Când plătim bani pentru o achiziție într-un magazin, dăruim?

Întrebare: Deci este acesta un fel de altruism egoist?

Răspuns: Nu există un concept precum altruismul. A fost inventat de filosofi.

Comentariu: Dar tu însuți ai dat un exemplu de celule din corp care parcă dau de dragul întregului corp.

Răspunsul meu: De dragul corpului, deoarece participă la metabolismul general al corpului, fără de care nice ele nu vor putea trăi. Iar în celulele canceroase, programul intern al unei astfel de coexistențe este întrerupt și, prin urmare, ucid corpul și pe ele înșiși. Adică acționează în detrimentul lor. Se împușcă singre în picior, ca să spun așa.

Întrebare: Înseamnă că nu există dăruire pură în natură?

Răspuns: Nu. Există doar primire. De aceea, înțelepciunea noastră se numește înțelepciunea Cabala, știința primirii, deoarece vorbește clar despre primire.

De foarte multe ori auzim o soție reproșându-i soțului: „Ți-am dat toată viața!” Sau părinții le spun copiilor lor: „Ți-am dat viața!”

Cu toate acestea, nimeni nu dă nimic nimănui! Doar că, dacă prețuim acest obiect, atunci oferindu-i, simțim că primim. Chiar adesea ne întrebăm: „Vă rog, luați-l, mâncați-l” și așa mai departe. Adică, pentru noi, este ca un act de a primi și de a nu da.

Prin urmare, dacă privești corect ceva din lumea noastră din punctul de vedere al Cabalei, vei vedea că nimeni nu dă nimănui și nu poate! Acest lucru nu este inerent programului nostru. Dăruirea absolută vine numai de la Creator.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 28.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: